Τελευταία ενημέρωση 7:43

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.8 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:45 το πρωί στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 120 χλμ Ανατολικά της Σπάρτης. 

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 95 χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη νότια Ελλάδα, από την Αττική μέχρι την Κρήτη και από την Καλαμάτα μέχρι την Ήπειρο.

Μετά απο τρία λεπτά, στις 6:48 πμ ακολούθησε δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ , με το ίδιο επίκεντρο, το εστιακό βάθος του οποίου εκτιμάται στα 60 χιλιόμετρα.

Το εστιακό βάθος του μετασεισμού εκτιμάται στα 60 χιλιόμετρα.

Όπως επισημαίνει στο Flashnews.gr, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης,κ. Φίλιππας Βαλιανάτος, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη έκταση και μάλιστα σε περιοχές οι οποίες δεν "κουνιούνται" με τους συνήθεςι σεισμούς, λόγω του πολύ μεγάλου βάθους που είχε το εστιακό επίκεντρο.

Πάντως θεωρεί πως δεν θα υπάρξει συνέχεια.

«Ευτυχώς είναι σε θαλάσσια περιοχή. Δεν υπάρχει κάποιο νησί εκεί κοντά που να επηρεαστεί άμεσα. Είναι μια περιοχή που δεν χαρακτηρίζεται με υψηλή σεισμικότητα. Κοντά σε αυτή είναι ο σεισμός του Λεωνιδίου το 2008. Η περιοχή που δίνει μεγάλους σεισμούς είναι αυτή των Κυθήρων αλλά είναι μακριά από αυτή ο σημερινός σεισμός» εκτίμησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

«Το επίκεντρο εντοπίζεται νότια του Αργολικού Κόλπου. Σεισμός ενδιάμεσου βάθους με μια εστία στα 80-85χλμ. Μάλλον πρόκειται για κλασσικό σεισμό αυτού του είδους και γι' αυτό έγινε αισθητός σε μεγάλες αποστάσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος έντονης ανησυχίας. Οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ισχυρούς και πολλούς μετασεισμούς και άρα αν απουσιάζουν δεν σημαίνει ότι θα έχουμε ανώμαλη εξέλιξη. Ο ευρύτερος χώρος του νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα. Δεν μας δημιουργεί κάποιο προβληματισμό.» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές.

Flashnews.gr