Με στόχο να αντιμετωπισθούν τα λειτουργικά προβλήματα του κτιρίου της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων και βασικό μέλημα την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες, που αφορούσαν το έργο «Επισκευή και συντήρηση κτιρίου Φιλαρμονικής Δήμου Χανίων», όπως επεσήμανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. 
Ο κ. Σκουλάκης γνωστοποίησε, επίσης, ότι άμεσα θα ξεκινήσουν δωρεάν μαθήματα πνευστών οργάνων στο ανακαινισμένο κτίριο για τη δημιουργία μπαντίνας, με στόχο τη στελέχωση της Φιλαρμονικής. 
Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 12.596 € και η χρηματοδότηση του προήλθε από ΣΑΤΑ. “Με τις κτιριακές παρεμβάσεις, που προωθήσαμε, επιδιώκουμε καλύτερα αποτελέσματα για την ανάπτυξη της Φιλαρμονικής του Δήμου μας”, τόνισε η κα. Αγγελάκη.
Κάλεσμα, προκειμένου να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά τα δωρεάν μαθήματα πνευστών οργάνων στο κτίριο της Φιλαρμονικής, απηύθυνε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης. “Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα φυτώριο, που στη συνέχεια θα στελεχώσει τη Φιλαρμονική”, τόνισε ο κ. Λειψάκης, καλώντας τους Χανιώτες να απευθυνθούν για τις εγγραφές στο Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης (Πρωτόκολλο) του Δήμου Χανίων. 
Οι εργασίες, που εκτελέσθηκαν, περιελάμβαναν:
• Αποκατάσταση των προβλημάτων της οροφής στην αίθουσα μουσικών οργάνων. 
• Κατασκευή εσωτερικής τοιχοποιίας. 
• Αντικατάσταση πλαστικού πατώματος στις αίθουσες.
• Επίστρωση χώρων με κεραμικά πλακίδια.
• Χρωματισμοί στις επιφάνειες ξηράς δόμησης, κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook