Η φημολογία περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή, καθώς και η σεναριολογία που αναπτύχθηκε την Παρασκευή σχετικά με την έκτακτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκάλεσε αναστάτωση και σε τοπικό επίπεδο.

Στα περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα δεκάδες καταθέτες έσπευσαν να «σηκώσουν» τις αποταμιεύσεις τους, προκειμένου να «σώσουν» τα χρήματά τους από την υποτιθέμενη χρεοκοπία της χώρας.

Έτσι δεν έλειψαν οι «ουρές» στις τράπεζες ενώ σύμφωνα με διευθυντικά στελέχη σε ορισμένα υποκαταστήματα του Ρεθύμνου εξαντλήθηκαν τα χρήματα πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής και εντοπίστηκαν δυσκολίες στις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι, στη διάρκεια της ημέρας δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα από καταθέτες, οι οποίοι «μας ζητούσαν να τους συμβουλεύσουμε τι να κάνουν με τα χρήματα τους» ανέφεραν τραπεζικοί στην εφημερίδα  και συνέχισαν:

«Όλες οι τράπεζες του Ρεθύμνου κατά τη χθεσινή μέρα είχαν μεγάλη επισκεψιμότητα και αυξημένες αναλήψεις. Σε ορισμένα καταστήματα, εξαντλήθηκαν τα χρήματα αφού από το πρωί υπήρχε μεγάλη προσέλευση κόσμου που ζητούσε να τραβήξει τα χρήματά του».

Τόσο οι διευθυντές όσο και οι υπάλληλοι των τραπεζών, πάντως, ήταν καθησυχαστικοί και προσπαθούσαν να εξηγήσουν στον κόσμο ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. «Δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Ο κόσμος πρέπει να ηρεμήσει και να πάψει να επηρεάζεται από τη σεναριολογία» επεσήμαναν.

Ρεθεμνιώτικα Νέα