Αλλαγή σκυτάλης και επίσημα με την  τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου και του νέου Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Ηρακλείου στις 11:30.

\”Μας περιμένει σκληρή δουλειά, αλλά το στοίχημα θα το κερδίσουμε! … Θα εξαντλήσουμε τις δυνάμεις μας και θα τις υπερβούμε αν χρειαστεί, για να γίνει το Ηράκλειο όπως το ονειρευτήκαμε. Σταθείτε πλάϊ μας. Συμμέτοχοι, συνοδοιπόροι, συναγωνιστές!.Σας υπόσχομαι ότι θα τα καταφέρουμε!

Με την τελευταία φράση ολοκληρωσε την ομιλία του ο κ. Λαμπρινός ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους δημότες που τον εμπιστεύτηκαν, όπως και την παράταξή του, υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει όλες τις δυνάμεις και με πνεύμα συνεργασίας, για να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για το Ηράκλειο.

Στην τελετή παρευρέθησαν εκπρόσωποι φορέων,  βουλευτές του νομού και πλήθος κόσμου.

Δήλωση εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ηρακλείου

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί, διαμερισματικοί και τοπικοί σύμβουλοι
Εργαζόμενοι συνδημότες του Ηρακλείου. Αγαπητοί φίλοι

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εύχεται σε όλους σας με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων δύναμη και κουράγιο γιατί αυτά σίγουρα θα χρειαστούν για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές δυσκολίες που θα συναντήσουμε μπροστά μας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα σταθεί στο πλευρό των εργατικών –λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την Ευρωπαϊκή Ένωση που χτυπάει συστηματικά τα λαϊκά δικαιώματα.

Τα 3,5 χρόνια που πέρασαν ήταν χρόνια προσαρμογής των δήμων στον αντιλαϊκό Καλλικράτη, μετατρέποντάς τους σε όργανα της Γενικής Κυβέρνησης με Π/Υ και τεχνικά προγράμματα έργων στις επιταγές της τρόϊκα και της ΕΕ. Τα επόμενα 5 χρόνια το μεγάλο κεφάλαιο ετοιμάζει τη γενική του επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με επιπλέον φόρους – τέλη, χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, δημοτικών και δημόσιων εκτάσεων για να σωθούν τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους, για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου και θα διεκδικήσει σε συνεργασία με φορείς του μαζικού κινήματος, την ικανοποίηση των εργατικών-λαϊκών αιτημάτων.

Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.
Στη σημερινή ορκωμοσία των δημοτικών, διαμερισματικών και τοπικών συμβουλίων του δήμου Ηρακλείου, εμείς οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταθέτουμε την παρακάτω δήλωση :

«Δηλώνουμε στην τιμή και στην συνείδησή μας να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού»
και ζητάμε να περιληφθεί στα πρακτικά ορκωμοσίας η παραπάνω δήλωση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Συντυχάκης Εμμανουήλ
Κασαπάκης Μιχαήλ
Οι σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων
Γραμματικάκης Γιάννης (1η Δ.Κ.)
Μαυράκη Κατερίνα (2η Δ.Κ.)
Κωνσταντίνου Γιάννης (3η Δ.Κ.)
Λιάπης Κώστας (4η Δ.Κ.)
Σκεπάρνη Ασημίνα (Δ.Κ. Νέας Αλικαρνασσού)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook