Επίσκεψη στις κοινωνικές δομές του Δήμου Μυλοποτάμου (ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι) και στο Κέντρο Υγείας Περάματος πραγματοποίησε την Παρασκευή 29/08 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο Μυλοποτάμου Ανδρέα Μαραγκουδάκη και μέλη της τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΚΗΦΗ Περάσματος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και τους ηλικιωμένους που εξυπηρετούνται καθημερινά στη μονάδα αυτή.

Η υπεύθυνη της δομής και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ανέδειξαν το σοβαρό πρόβλημα της πολύμηνης καθυστέρησης στην καταβολή των μισθών του προσωπικού και κυρίως της μόνιμης ανησυχίας τους για τη διασφάλιση των αναγκαίων εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων που θα επιτρέψουν τη συνέχιση του πολύ σημαντικού αυτού κοινωνικού προγράμματος.

Οι εξυπηρετούμενοι από τη δομή υπογράμμισαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για τη φροντίδα που απολαμβάνουν και την ευγνωμοσύνη που αισθάνονται προς το προσωπικό του ΚΗΦΗ. Ανέφεραν στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τα οξυμμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, την ανασφάλεια τους απέναντι στην αρρώστια και στο αυξημένο κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και την απαίτηση τους να στηριχθούν όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες που φροντίζουν ηλικιωμένους και ανήμπορους ανθρώπους.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές του Δήμου Μυλοποτάμου (ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι) που είναι στελεχωμένες οριακά, με προσωπικό σε παρατεινόμενη εργασιακή «ομηρεία» και συχνές καθυστερήσεις στην αποζημίωση του Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συστηματικής λειτουργίας κοινωνικού παντοπωλείου στην περιοχή και η δυσκολία υγειονομικής φροντίδας (εμβόλια, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις) των ανασφάλιστων πολιτών, που λόγω αδυναμίας καταβολής των εισφορών τους σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ έχουν πολλαπλασιαστεί αυτή την περίοδο.

Τέλος, ο κ. Α. Ξανθός επισκέφθηκε το ΚΥ Περάματος, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους τα καθημερινά λειτουργικά προβλήματα της μονάδας, την πολύ κρίσιμη έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου (υπηρετούν μόνο 2 καλύπτοντας ελάχιστες βάρδιες), νοσηλευτών, παραϊατρικού αλλά και διοικητικού προσωπικού, η οποία αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης αρκετών από τους υπηρετούντες υπαλλήλους του ΚΥ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους του ΚΥ και των κοινωνικών δομών ότι πολιτική προτεραιότητα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η φορολογική ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης και του Κοινωνικού Κράτους.

Η κοινωνική συνοχή, η αξιοπρέπεια των ανθρώπων και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Πολιτικής και της Δημοκρατίας, είναι το πραγματικό χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τη χώρα και όχι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών και των χρηματαγορών, τόνισε ο κ. Α. Ξανθός.