Κάποτε ήταν σταρ της τηλεδημοσιογραφίας και πολύ πιο διάσημη από τον άνδρα της. Επίσης ήταν- και παραμένει- πλουσιότερη από εκείνον. Τώρα η Αν Σενκλέρ μπαίνει στο κλαμπ των απατημένων γυναικών, οι οποίες στέκονται στο πλευρό του συζύγου τους με αφοσίωση παρά τον δημόσιο διασυρμό. « Πιστεύω στην αθωότητά του 100% και θα κάνω τα πάντα για να αποδειχθεί» είπε από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τού Ντομινίκ Στρος-Καν. Και όχι μόνον αυτό. Η Αν Σενκλέρ ετοιμάζεται να ξοδέψει ένα υπέρογκο ποσό το οποίο μπορεί να φτάσει τα 6 εκατ. ευρώ για να τον δει πάλι ελεύθερο. Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: γιατί τον στηρίζει τόσο πολύ, ενώ έχει υποστεί μια τόσο μεγάλη ταπείνωση; Από αγάπη ή λόγω κυνικών υπολογισμών;

H Αν Σενκλέρ έχει χρηματοδοτήσει αδρά όλες τις προεκλογικές εκστρατείες τού συζύγου της· φυσικά και την αποτυχημένη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Σοσιαλιστών το 2006, που έχασε από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ . Τώρα, εκτός από τα 4,2 εκατ. ευρώ της εγγύησης (6 εκατ. δολάρια, το 1 σε ρευστό, τα 5 σε χρεόγραφα…), η Σενκλέρ θα ξοδέψει τουλάχιστον άλλα 2 εκατ. ευρώ για ενοίκια, φρουρούς και δικηγόρους στη Νέα Υόρκη.

Πριν από το μοιραίο επεισόδιο με την καμαριέρα στο ξενοδοχείο «Sofitel» της Νέας Υόρκης, η 62χρονη δημοσιογράφος συντηρούσε μια ομάδα από καλοπληρωμένους πολιτικούς συμβούλους, εκπροσώπους Τύπου και sites στο Ιnternet. Ολοι προετοίμαζαν τη μονομαχία μεταξύ Στρος-Καν και Νικολά Σαρκοζί για την προεδρία της Γαλλίας. Ποιος ήταν όμως ο στόχος της; « Ηθελε να αποδείξει ότι 75 χρόνια μετά τον Λεόν Μπλουμ, οι Γάλλοι μπορούσαν να εκλέξουν πρόεδρο έναν εβραίο. Στα μάτια τηςθα ήταν μια υπέροχη εκδίκηση στην Ιστορία» δήλωσε ένας φίλος του ζεύγους στον «Μonde». «Η Σενκλέρ δεν είναι Χίλαρι Κλίντον,δεν έχει δικές της φιλοδοξίες.Υπέμενε τις απιστίες για χάρη τής πολιτικής καριέρας τού DSΚ» λέει στο «Βήμα» ο Αντουάν ντε Μπιέβρ, πολιτικός συντάκτης στη «Journal du Dimanche».

Το 2008, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο «Ντοντό» είχε σεξουαλική σχέση με μια υφιστάμενή του στο ΔΝΤ, η Αν Σενκλέρ είχε γράψει στο μπλογκ της: «Ολοι ξέρουμε ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν στα περισσότερα ζευγάρια. (…) Για μένααυτή η περιπέτεια της μιας βραδιάς βρίσκεται ήδη πίσω μας». Τώρα όμως; «Με την καριέρα του DSΚ κατεστραμμένη,η Αν πρέπει να αισθάνεται διπλά απατημένη.Θυσίασε και την καριέρα της και την περιουσία τηςγια το τίποτα.Αλλά δεν θα το δείξει όσο θα διαρκεί η δίκη.Θα κρατήσει τα προσχήματα με αξιοπρέπεια» έγραψε πρόσφατα ο Μισέλ Ταουμπμάν, ένας από τους βιογράφους του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Οταν η Σενκλέρ παντρεύτηκε τον DSΚ τον Νοέμβριο του 1991 ήταν πασίγνωστη παρουσιάστρια, με περισσότερες από 500 συνεντεύξεις στο παλμαρέ της: από τον Φρανσουά Μιτεράν, τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και τον Μπιλ Κλίντον μέχρι τη Μαντόνα. Το τοκ σόου της «7 sur 7» καθήλωνε τουλάχιστον 12 εκατομμύρια γάλλους τηλεθεατές κάθε Κυριακή βράδυ. Εκεί, σε ένα τηλεοπτικό πάνελ, γνώρισε το 1989 τον DSΚ, έναν σχετικώς άγνωστο 40άρη Σοσιαλιστή. Επρόκειτο για κεραυνοβόλο έρωτα. «Την υπέταξε αμέσως με την ευφυΐα και τη γοητεία του» γράφει ο Ταουμπμάν. Παντρεύτηκαν το 1991. Εκείνος είχε τέσσερις κόρες και δύο πρώην συζύγους. Εκείνη δύο γιους από έναν πρώην σύζυγο.

Οταν ο άνδρας της έγινε υπουργός Οικονομικών το 1997 διέκοψε την εκπομπή της έπειτα από 13 χρόνια ώστε να μην την κατηγορήσουν για σύγκρουση συμφερόντων. « Οταν έχεις περάσει τόσο καιρό παίρνοντας συνεντεύξεις από πολιτικούς,δεν σε γοητεύει πλέον η εξουσία» είχε ισχυριστεί τότε. Η Αν-Ελίζ Σβαρτζ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της Τζόζεφ-Ρόμπερτ Σβαρτζ ήταν ο περίφημος ήρωας της γαλλικής αντίστασης «Σενκλέρ», προσωνύμιο που έγινε αργότερα οικογενειακό επίθετο. Η μητέρα της Μισελίν Νανέτ Ρόζενμπεργκ πόζαρε για τον Πάμπλο Πικάσο που τη φώναζε χαϊδευτικά «Μισού». Και ο παππούς της, ο Πολ Ρόζενμπεργκ, ήταν ο μεγαλύτερος έμπορος έργων τέχνης του 20ού αιώνα στη Γαλλία, φίλος και συνεργάτης κορυφαίων ζωγράφων όπως ο Ματίς, ο Μπρακ, ο Πικάσο, κ.ά.

«Τι κρίμα, θα γινόταν μια υπέροχη πρώτη κυρία…»

«Οι δυο τους είναι το αρχέτυπο του power couple, του ζευγαριού που διψάει για εξουσία» λέει στο «Βήμα» ο δημοσιογράφος Φιλίπ Μαρτινά,συγγραφέας του βιβλίου «DSΚΣαρκοζί: Η μονομαχία» (DSΚ-Sarkozy: Le Duel).

«Η Σενκλέρ είναι αυτό που θα λέγαμε,παραφράζοντας το “μάνα κουράγιο”,μια “σύζυγος κουράγιο”.Οταν κάποιος επιτίθεται στον Ντομινίκ εκείνη τον στηρίζει με πάθος.Γίνεται άλλος άνθρωπος: σκληρή,απόλυτη και ανυποχώρητη» μας λέει ο Μαρτινά. Κατά την άποψη τού γάλλου αναλυτή όσο η ποινική δίωξη υφίσταται η Σενκλέρ δεν θα εγκαταλείψει τον DSΚ: «Τώρα βέβαια δεν τίθεται τέτοιο θέμα.Η πολιτική καριέρα τού Στρος-Καν έχει τελειώσει.Αν η Αν του γύριζε την πλάτη,πολύς κόσμος θα την καταλάβαινε.Αλλά όσοι την ξέρουν ήταν βέβαιοι από την αρχή ότι θα τον στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις.Είναι θέμα αξιοπρέπειας και αφοσίωσης,ακόμη και στις μεγαλύτερες αντιξοότητες.Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε έναν χρόνο από σήμερα,αν θα είναι μαζί ή θα έχουν χωρίσει. Αλλά όσο διαρκεί η δικαστική περιπέτεια μην περιμένετε ότι η Αν θα εγκαταλείψει τον ΣτροςΚαν». Και καταλήγει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν το αρχέτυπο του power couple, ενός ζευγαριού φτιαγμένου για την εξουσία.Είναι δύο εξαιρετικά ευφυή μυαλά με εξαιρετικά μεγάλες φιλοδοξίες.Η μεγαλύτερη ήταν να εκλεγεί ο DSΚ πρόεδρος της Γαλλίας το 2012.Για αυτόν τον στόχο η Αν είχε θυσιάσει ήδη την καριέρα της και τεράστια ποσά από την περιουσία της.Ηθελε περισσότερο από καθετί άλλο να τον δει πρόεδρο της Γαλλίας.

Και η ίδια θα γινόταν μια υπέροχη πρώτη κυρία».

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook