Την ερχόμενη Τετάρτη στα γραφεία της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των 4 Αντιπεριφερειαρχών του Νησιού, της θεματικής Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώς Βρέντζου και υπηρεσιακών παραγόντων, για να τεθούν οι βάσεις για την κοινή αντιμετώπιση από όλες τις περιφερειακές ενότητες του θέματος των Ζωνών Υψηλής Παραγωγικότητας.

Επειδή η νομοθεσία δεν είναι αρκετά σαφής γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια όπως τόνισε στο Flashnews.gr η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Λιονή.

\”Εν πολλοίς μέχρι τώρα στα Χανιά, δινόντουσαν ελάχιστες βεβαιώσεις, έως καμία το τελευταίο διάστημα, για την πολεοδομία προκειμένου να βγουν άδειες οικοδομής\”.

Στο Ρέθυμνο δινόντουσαν κάποιες μετά από αυτοψίες των Υπηρεσιών ενώ σε Ηράκλειο και Λασίθι, μέχρι πριν από λίγο καιρό, δεν ζητούσαν καν οι Πολεοδομίες βεβαιώσεις\”, επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου.

\”Κεντρική στόχευση είναι να μπει μια τάξη σε ένα ασαφές νομικό πλαίσιο και το θέμα να τυγχάνει ενιαίας αντιμετώπισης από τις Υπηρεσίες και να γίνει μια ερμηνεία του νόμου \”έτσι ώστε όλες οι Υπηρεσίες να αντιμετωπίζουν ενιαία το θέμα στη Κρήτη\”, τόνισε η κ. Λιονή.

Flashnews.gr/ Γ.Ουντράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook