Οι ληστές του Δίστομου Βοιωτίαςεμπλέκονται στη δολοφονία του 39χρονου αστυνομικού σε τράπεζα στον Χολαργό τον Απρίλιο του 2008, όπως προκύπτει από το αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών και την πιστοποίηση γενετικού υλικού.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, με το οποίο διέφυγαν προς το Λουτράκι, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:

Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ που εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας που σημειώθηκε στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες 39χρονος αστυνομικός. Τότε οι δράστες είχαν αφαιρέσει 14.500 ευρώ.
Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού που εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας που έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, όπου οι δράστες αφαίρεσαν 236.430 ευρώ.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στην τράπεζα του Χολαργού έχουν πυροδοτηθεί-βληθεί από το ίδιο όπλο με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από:

ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα στις 5 Ιουλίου 2006 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν 74.110 ευρώ και σε
ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 29 Μαϊου 2006 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο, όπου οι δράστες αφαίρεσαν 35.530 ευρώ.

Παράλληλα, βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο εν λόγω σκάφος ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Εντός του συγκεκριμένου οχήματος βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου Σ.Δ.

Βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενο που βρέθηκε στο επίμαχο ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύθηκε σε:

Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
Αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κατείχε ο Σ.Χ. Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Σ.Χ. ταυτοποιήθηκε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του ταχύπλοου σκάφους ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Γ.Π., ενώ τμήμα παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση στο ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Σ.Δ.