Χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι, προσαρμοσμένες στα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται από την παγκόσμια οικονομική συγκυρία, προσφέρουν στην πλειοψηφία τους τα ξενοδοχεία στη Κρήτη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο διεθνή δικτυακό τόπο trivago.gr.

Οι μειώσεις αφορούν ακόμα και σε παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς που προσελκύουν τουρίστες με υψηλά εισοδήματα, όπως για παράδειγμα η Ελούντα στην οποία παρατηρείται μικρή, ωστόσο μείωση στο 1% στις τιμές των ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Η Χερσόνησος φαίνεται ότι έριξε τις τιμές στο 13% ενώ για τη Δυτική Κρήτη τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από πέρυσι.

Εξαίρεση μόνο στην μειούμενη τιμολογιακή πολιτική αποτελεί η περίπτωση του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή του οποίου παρουσιάστηκε θεαματική αύξηση στις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων για το Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, που αγγίζει το ποσοστό του 34%.

Έτσι κατά μέσο όρο, ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο, στοιχίζει περίπου 87 ευρώ ακριβότερα σε σχέση με την αρχή της τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook