Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ κέρδισε την Κυριακή τις τοπικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας, ενώ -για πρώτη φορά- το νέο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταφέρνει να εκλέξει βουλευτές στο τοπικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα exit polls.
Βάσει αυτών των στοιχείων, οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, που κυβερνούν στη Σαξονία από την επανένωση της Γερμανίας, κερδίζουν με ποσοστό περίπου 40%, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke), ενώ την τρίτη οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Η AfD, που ιδρύθηκε στις αρχές του 2013, ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, συγκεντρώνοντας το 10% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας Στάνισλαβ Τίλιχ πρέπει να αναζητήσει νέο κυβερνητικό εταίρο, καθώς οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) μένουν εκτός του κρατιδιακού κοινοβουλίου στην Δρέσδη.
Η πιθανότερη επιλογή του Τίλιχ θα ήταν να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού με το SPD, το κόμμα που αποτελεί τον εταίρο του κόμματος της Μέρκελ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook