Με την Ελλάδα να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε ενδεχόμενη χρεοκοπία, οι πολίτες, υπό το φόβο πως θα χάσουν τις καταθέσεις τους σε περίπτωση πτώχευσης, άδειασαν τις τράπεζες.

Σε δύο μόνο ημέρες, όπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές, σηκώθηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι εκροές μόνο το Μάιο υπολογίζονται σε τουλάχιστον τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ από δύο δισεκατομμύρια ευρώ τον Απρίλιο.

Αυτοί που κατά βάση έσπευσαν στα γκισέ των τραπεζών, όπως αναφέρεται στο \”Πρώτο Θέμα\”, είναι συνταξιούχοι και μικροκαταθέτες και τα ποσά που βγήκαν από τις τράπεζες κυμαίνονται από 2-3.000 και μέχρι 10-15.000 ευρώ.

Οι υπάλληλοι των τραπεζών εφιστούσαν την προσοχή στους  πελάτες τους, ιδιαίτερα μεγαλύτερης  ηλικίας, να είναι πολύ προσεκτικοί  μετά την έξοδό τους από το κατάστημα  για τον κίνδυνο ληστείας.

Άλλωστε, σύμφωνα και με στοιχεία της αστυνομίας έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ληστειών κυρίως ηλικιωμένων από σπείρες που παρακολουθούν συστηματικά την κίνηση έξω από τα καταστήματα των τραπεζών. 

Η έξαρση του φαινομένου απόσυρσης καταθέσεων ανησυχεί ιδιαίτερα τα επιτελεία των τραπεζών, ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι ξεκάθαρο το τι πρόκειται να συμβεί και η αβεβαιότητα συνεχίζεται.

news247.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook