Την πρώτη θέση στο ειδικό όμιλο ανόδου της Γ΄Εθνικής κατηγορίας κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του «Ηράκλειο» . 
Το συγκρότημα των Τούλη και Ράλλη μπορεί να έχασε με 63-62 από τον Έσπερο Πατρών όμως σε συνδυασμό με τη νίκη του Ανατόλια επί του Αμπελώνα με 71-70 προέκυψε τριπλή ισοβαθμία στην τελική βαθμολογία του ομίλου όπου ευνόησε την κρητική ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση. 
Αυτή η πρώτη θέση στον όμιλο δίνει και το πλεονέκτημα στο «Ηράκλειο» σε περίπτωση που κάποια ομάδα από τη Β΄Εθνική δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα να πάρει την θέση της και ταυτόχρονα την άνοδο για την παραπάνω κατηγορία. 

Η εικόνα του αγώνα 

Το «Ηράκλειο» επηρεασμένο από τα συνεχή παιχνίδια για 30 λεπτά δεν κατάφερε να πάρει μια σημαντική διαφορά όμως δεν άφηνε και τον Έσπερο να διευρύνει την μικρή διαφορά που είχε στα τρία πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε πραγματική μάχη πόντο με πόντο με το σκορ να είναι ισόπαλο 62-62 λίγο πριν το φινάλε. Ο Έσπερος πήρε το προβάδισμα με 63-62 με μια εύστοχη βολή και το «Ηράκλειο» δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην τελευταία επίθεση με τον Στεφανάκη να αστοχεί στην προσπάθεια που επιχείρησε. 

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 33-38 (ημίχ.), 45-52, 62-63. 

«Ηράκλειο» (Τούλης-Ράλλης): Χαρίσης 12, Πετράκης 12 (2), Κωτούλας 3, Στεφανάκης 5 (1), Δαγαλάκης, Καραλής 6, Αρναουτάκης Γ., Πάλλης 16 (1), Αρναουτάκης Μ. 4, Αγαπητός 4. 

Έσπερος (Γιατράς): Νιφόρας 8, Χαλβατζής 11, Γιαννικόπουλος 23 (1), Αποστολόπουλος 5 (1), Θωνιάτης 14, Ιωάννου 1, Τρυφωνόπουλος, Κάλλης 1, Αγγελόπουλος, Πετρόπουλος , Σκόνδρας, Πελεκούδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook