Η Ένωση Σητείας με στόχο τη στήριξη των προϊόντων των αγροτών και μετά από αξιολόγηση της αγοράς σε ότι αφορά την εμπορία του κρασιού, αποφάσισε να διαφοροποιήσει αυξητικά τις τιμές σε βασικές ποικιλίες οινοστάφυλων.

ΤΙΜΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ 2014

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΙΜΗ

ΡΟΖΑΚΙ: 0,25
ΒΗΛΑΝΑ: άνω των 11 βαθμών 0,35 και από 10 έως 11 βαθμών 0,25
ΣΑΡΝΤΟΝΕ: 0,40
ΑΣΥΡΤΙΚΟ: 0,45
ΘΡΑΨΑΘΗΡΙ; άνω των 11 βαθμών 0,45 και από 10 έως 11 βαθμών 0,25
ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ: 0,40
ΜΟΣΧΑΤΟ ΕΡΥΘΡΟ: 0,35
ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ: 0,40 
ΜΕΡΛΟ: 0,45
ΓΚΡΕΝΑ ΡΟΥΖ: 0,35
ΚΑΠΕΡΝΕ: 0,45
SYRAH: 0,45
ΛΙΑΤΙΚΟ: άνω των 12 βαθμών 0,38 και από 11 έως 12 βαθμών 0,25 

Κάτω από 10(δέκα) βαθμούς τα σταφύλια δεν θα γίνονται αποδεκτά.

"Η Ένωση Σητείας θα παραλαμβάνει στο χώρο του οινοποιείου της, θέση Γκέλα, μοσχάτο λευκό, ροζακί, πλυτό, chardonnay, την Δευτέρα 1/9 και Τρίτη 2/9 , από τις 7:30 το πρωί έως και τις 16:00 το απόγευμα. Τα σταφύλια θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση μέσα σε καθαρές κλούβες και όχι παραπάνω από μια ημέρα κομμένα. Υποβαθμισμένη ποιότητα δεν θα παραλαμβάνεται.

Θα γίνονται συνεχείς ανακοινώσεις παραλαβής για τις περιοχές, ποικιλίες και ημερομηνίες.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 28430-25200 και 28430-29991", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μητρώο αμπελοκαλλιέργειας και δήλωση παραγωγής για την παράδοση οινοστάφυλων.

Επίσης η ΕΑΣ Σητείας ανακοίνωσε και τα εξής:

"Σας ενημερώνουμε ότι για την παράδοση οινοστάφυλων, τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με την εγκύκλιο υπ αρ. 3742/97864/7.8.2013 του τμήματος οίνου του ΥΠΑΑΤ, πρέπει ο παραγωγός να φέρει μαζί του το δελτίο με τον αριθμό αμπελοοινικού μητρώου του αγροτεμαχίου από το οποίο προέρχονται. Αυτό ισοδυναμεί με την άδεια αμπελοπαραγωγής.
Όσοι σταφυλοπαραγωγοί έχουν αλλαγές στα αμπελοτεμάχια που δεν είναι δηλωμένες, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΕΑΣ Σητείας, τμήμα επιδοτήσεων στον κ. Παπαδάκη, τηλ 2843029976 προκειμένου να ενημερωθούν.
Επειδή κατά τη φετινή περίοδο οι δηλώσεις συγκομιδής πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά σε ηλεκτρονική μορφή, η ΕΑΣ Σητείας, προτίθεται να εξυπηρετήσει δωρεάν τους παραγωγούς. Για το σκοπό αυτό θα λειτουργήσει ειδικό γραφείο στο χώρο του Οινοποιείου κατά την παράδοση των οινοστάφυλων στο οποίο θα γίνεται η σχετική δήλωση με την παρουσία του παραγωγού."