Ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κ. Δαμαβολίτης  συνάντησε χθες τους κυρίους Βεληβασάκη και Μπελαδάκη, πρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών παρουσία του κ. Ν. Λυγερού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.
Συζητήθηκαν οι άξονες πάνω στους οποίους μπορεί να κινηθεί το συμβούλιο, με στόχο την καλύτερη προώθηση της εικόνας της Κρήτης σε όλο τον κόσμο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη ένταξης μνημείων στον κατάλογο Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco (αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα μνημείο της Κρήτης δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο αυτό). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον Κούλε, τη μονή Αρκαδίου, τις μινωικές αρχαιότητες και το φαράγγι της Σαμαριάς. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε από την πλευρά του να γίνει αρωγός στο όλο εγχείρημα. 
Το συμβούλιο έθεσε ως προτεραιότητα την ανάδειξη και προώθηση των κρητικών προϊόντων παγκοσμίως. Ένα από αυτά είναι το ελαιόλαδο το οποίο με στρατηγικές κινήσεις μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές. Σε εκείνο το σημείο το συμβούλιο ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του ζεόλιθου να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στα γεωργικά προϊόντα και στις καινοτομίες.
Τέλος ανέλυσαν τις νέες προοπτικές ανάπτυξης της Κρήτης που εμφανίζονται με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού θαλάσσιων οικοπέδων της ΑΟΖ στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι υποδομές που θα δημιουργηθούν και οι νέες θέσεις εργασίας θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού, έτσι η ενημέρωση των κατοίκων θεωρείται επιβεβλημένη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook