Με στόχο να εντοπίσει τα ζητήματα, που απαιτούν άμεση ή μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση στο οικονομικό πεδίο, η νέα δημοτική αρχή των Χανίων στην παρούσα φάση προωθεί την καταγραφή των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με την με αριθμ. πρωτοκόλλου 67420/1.9.2014 Πράξη του προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου ζήτησε την καταγραφή των ταμειακών διαθεσίμων στις 31/8/2014, από ποιες πηγές εσόδων προέρχονταν και τα σχετικά στοιχεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του έτους 2014 μέχρι την 31η Αυγούστου.

Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας στην επιστολή του επισημαίνει ότι η καταγραφή και συμφωνία των διαθεσίμων πρέπει να γίνει με ολοκληρωμένο και σωστό τρόπο, ο οποίος απαιτεί:

 Φυσική καταμέτρηση διαθεσίμων ή συμφωνία με σχετικά τραπεζικά έγγραφα.
 Ανάλυση των καταμετρηθέντων διαθεσίμων κατά πηγή προέλευσης και προορισμό.
 Συμφωνία των καταμετρηθέντων διαθεσίμων με τα επίσημα βιβλία του Δήμου (Ταμειακός Απολογισμός).

Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη Πράξη ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Στο μεταξύ, νωρίτερα ο Δήμαρχος Χανίων είχε ενημερωτική συνάντηση με τον αποχωρόντα Δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής.

Ακολούθησαν συναντήσεις του κ. Βάμβουκα και του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Δημήτρη Φραγκάκη, με τους επικεφαλής των Διευθύνσεων καθώς και με τους εργαζομένους του Δήμου, στο πλαίσιο των οποίων γνωστοποιήθηκαν οι άξονες προτεραιότητας της νέας δημοτικής αρχής για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και των Διευθύνσεων του Δήμου, με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση του δημότη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook