Κλιμάκιο συνδικαλιστών από την Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε χθες στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης, για το φλέγον ζήτημα των εργατικών «ατυχημάτων».

Πιο συγκεκριμένα, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου πραγματοποίησαν συνάντηση με το γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη και απαίτησαν να μεταφερθεί στην κυβέρνηση ότι

\”έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τα δεκάδες εργατικά «ατυχήματα» που έχουν συμβεί από την αρχή του έτους αλλά και για τους νεκρούς εργάτες που πήγαν στο μεροκάματο αλλά δεν γύρισαν ποτέ στα σπίτια τους.

Η πλήρης διάλυση και απονέκρωση των σωμάτων επιθεώρησης εργασίας και η αδυναμία τους να πραγματοποιήσουν ελέγχους, έχουν δώσει αέρα στα πανιά των εργοδοτών που δεν τηρούν πλέον κανένα κανονισμό ασφαλείας και έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε σύγχρονες γαλέρες.

Μάλιστα είναι τέτοια η έλλειψη ελέγχων και προστασίας των εργαζομένων που υπάρχουν δεκάδες ακόμη περιστατικά εργατικών «ατυχημάτων» που δεν δηλώνονται υπό την απειλή της απόλυσης.

Το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στην ΕΑΣΗ (όπου πέρυσι πέρασε σε δεκάδες απολύσεις και είχε και θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα») είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί να προκαλέσει η εντατικοποίηση της εργασίας σε συνδυασμό με τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών απαιτεί από την κυβέρνηση να απαντήσει, τι μέτρα θα πάρει ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσουμε να θρηνούμε εργάτες στο βωμό του κέρδους των καπιταλιστών\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook