Σε οκτώ υπουργούς της κυβέρνησης απευθύνεται η Επίκαιρη Επερώτηση οκτώ βουλευτών της ΝΔ με θέμα \”Απαξίωση της Κρήτης απο την σημερινή κυβέρνηση\”, η οποία θα συζητηθεί σήμερα το απόγευμα στην Βουλή.

Στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παραστούν, ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ.Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα το πρωί της Τρίτης (31/5) απο τα Χανιά ξεκινά τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Η Επίκαιρη Επερώτηση την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές Ευαγγ. Μειμαράκης, Μ.Κεφαλογιάννης, Κ.Μητσοτάκης, Κ.Χατζηδάκης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Ιωαν. Πλακιωτάκης, Κ.Μουσουρούλης και Κ.Τασούλας, απευθύνεται στους υπουργούς : Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Πολιτισμού & Τουρισμού, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Υγείας, Εσωτερικών και Παιδείας.

Στην ερώτηση με θέμα \”Απαξίωση της Κρήτης από τη σημερινή Κυβέρνηση\” γίνεται εκτενής αναφορά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Κρήτης και σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής του νησιού.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι \”Εδώ και 18 σχεδόν μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τις εξαγγελίες σας για αναπτυξιακή πολιτική, έμφαση σε έργα και υποδομές και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η Κρήτη βιώνει καθημερινά την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Παρόλο που πρόκειται για ένα νησί με μεγάλες δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα, στα οποία οφείλουμε να επενδύσουμε, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.\”

Στην συνέχεια γίνονται ειδικές αναφορές στην τουριστική ανάπτυξη, στην αγροτική ανάπτυξη, στις υποδομές, στην αυτοδιοίκηση ενώ καταλήγοντας οι οκτώ βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν : 

\” Μετά από όλα αυτά, Επερωτάται η Κυβέρνηση : 

–   Πότε θα ξεκινήσουν και πως θα προχωρήσουν τα απαραίτητα για την Κρήτη έργα υποδομής που σήμερα καθυστερούν αδικαιολόγητα;

–   Πότε επιτέλους θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμέυσεις και οι συνεχείς σας υποσχέσεις;

–   Πότε θα καλυφθούν τα κενά στο προσωπικό των Νοσοκομείων και του ΙΚΑ στην Κρήτη; Ποιες είναι οι προθέσεις σας για το σύστημα υγείας;

–   Γιατί επιμένετε στο μεσογειακό πρότυπο διατροφής και γιατί δεν βοηθάτε έμπρακτα στη σωστή προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης;

–  Ποιο είναι το κονδύλι που αναλογεί στην Κρήτη στο νέο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης;

–  Πως διασφαλίζετε ότι η Κρήτη δεν θα «πληρώσει» το μνημόνιο και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σας;\”

Δείτε εδώ ολόκληρη την Επίκαιρη Επερώτηση για την Κρήτη 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook