Η αστυνομική ταινία Jar City | Mýrin θα προβάλλεται από την Παρασκευή 5 Σεπτέμβριου μέχρι την Κυριακή, 7 Σεπτέμβριος στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ.

Οι Times κατέταξαν την ταινία στα 10 καλύτερα αστυνομικά θρίλερ όλων των εποχών και ήδη το Χόλιγουντ ετοιμάζει το ριμέικ.

Ώρα : 20.15 – 22.15

Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

Είσοδος : Γενική είσοδος : 5 €

Δωρεάν είσοδος σε : Ανέργους με κάρτα ανεργίας | ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)

Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ)

Παιδιά κάτω των 15 ετών | Ενήλικες άνω των 65 ετών

Διάρκεια : 91’

Σκηνοθεσία : Μπάλτασαρ Κορμάκουρ

Πρωταγωνιστούν : Ίνγκβάρ Έγκερτ Σίγκούροσον, Αγκούστα Έβα Ερλεντσντότιρ, Μπόρν Ίλνουρ Χάραλντσον, Ολάφια Ίρον Τζόνσντότιρ

Ένας ηλικιωμένος άντρας βρίσκεται δολοφονημένος στο υπόγειο διαμέρισμά του. Ο επιθεωρητής Έρλεντουρ και η ομάδα του δεν έχουν σχεδόν καθόλου στοιχεία για να ξεκινήσουν την έρευνα, όμως μια φωτογραφία του τάφου ενός νεαρού κοριτσιού τους δίνει μια πρώτη ένδειξη. Ανακαλύπτουν ότι, πριν από πολλά χρόνια, το θύμα κατηγορήθηκε για φρικτά εγκλήματα αλλά τελικά δεν καταδικάστηκε.

Μήπως το παρελθόν του γέρου επέστρεψε για να τον στοιχειώσει; Ο Έρλεντουρ ξανανοίγει την υπόθεση και ακολουθεί την αλληλουχία ασυνήθιστων εγκληματολογικών στοιχείων και μυστικών που αποκαλύπτονται και που είναι πολύ σημαντικότερα απ’ το φόνο ενός ηλικιωμένου άντρα αφού υφαίνουν το νήμα της γενετικής καταγωγής μιας ολόκληρης χώρας.