Ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ευχαριστήρια – επιστολή

Αποχωρώντας από τη θέση του Δημάρχου Κισάμου, επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου κατ’ αρχήν στους Δημότες της Κισάμου που από το 2011 μου ανέθεσαν την ευθύνη να τους εκπροσωπήσω και ν’ αγωνιστώ για την επίλυση χρόνιων και μεγάλων προβλημάτων του Δήμου Κισάμου.

Επίσης, ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του δήμου που όλο αυτό το διάστημα συμπορευτήκαμε και πετύχαμε ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και κατά συνέπεια και για την Αυτοδιοίκηση.

Ακόμη, ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη καθώς και το σύνολο του περιφεριακού συμβουλίου για τη στήριξη του Δήμου μας και την προώθηση λύσεων στα μικρά και μεγάλα θέματα του τόπου μας.

Όλο αυτό, το διάστημα της θητείας μας, εργαστήκαμε μεθοδικά και αποτελεσματικά και αλλάξαμε σελίδα τόσο στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας αλλά και στον σχεδιασμό και τη διεκδίκηση πόρων για την υλοποίηση μεγάλων και μικρών έργων.

Όλοι γνωρίζουν σήμερα, ότι επί των ημερών μας, κατορθώσαμε να ανατρέψουμε το αρνητικό αναπτυξιακό κλίμα και να κάνουμε το Δήμο μας και την περιοχή μας ένα απέραντο εργοτάξιο στο οποίο υλοποιούνται μεγάλα και μικρά έργα που αλλάζουν την εικόνα του τόπου και της περιοχής.

Δεν ξεχνούμε ότι αναλάβαμε τις τύχες του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Κισσάμου το 2011,στη δυσκολότερη εποχή για τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση μετά τη Μεταπολίτευση, και όμως στη διάρκεια της θητείας μας, καταφέραμε να πετύχουμε:

Την εντυπωσιακή εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία.

Τη δημιουργία ισχυρών συμμαχιών, στο Νομό Χανίων και σε όλη την Κρήτη.

Τη μεγιστοποίηση της πολύτιμης συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Κρήτης μέσω της οποίας ήρθαν στην Κίσαμο τα περισσότερα έργα .

Τη μέγιστη δυνατή ανταγωνιστικότητα στη διεκδίκηση έργων και πόρων, συγκριτικά με άλλους, μεγαλύτερους, πιο εύρωστους και πληρέστερους σε υπηρεσίες Δήμους της Κρήτης για να φτάσουμε τελικά στη τέταρτη θέση μεταξύ των δήμων του νησιού στην ένταξη έργων της τελευταίας τριετίας (2011-2013)στο ΕΣΠΑ πίσω απο τους δήμους ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,ΧΑΝΙΩΝ,ΡΕΘΥΜΝΗΣ .

Συνολικα τα νέα έργα που εξασφαλίστηκαν στα 3,5 χρόνια της θητείας μας ξεπερνόυν τα πενήντα πέντε (55) εκατομμύρια ευρώ ,με το μεγαλύτερο μέρος απο αυτά πάνω απο τριάντα (30) εκατομμύρια να βρίσκονται σε εξέλιξη και όλα τα εργα αναμένεται να υλοποιηθούν έως το τέλος του 2015.

Σημειώνω οτι : πέρα απο τα μεγάλα έργα αλλά και τις ολοκληρωμένες αναπλάσεις του ΕΣΠΑ αυτη τη στιγμή εκτελούνται 15 ΕΡΓΑ στο οδικό δίκτυο του δήμου απο την Περιφέρεια Κρητης και έχει εξασφαλιστεί η δημοπράτηση αρκετών άλλων .

Σταθήκαμε δίπλα στους δημότες, στη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης, διατηρώντας ασύγκριτα χαμηλές τιμές στα δημοτικά τέλη. Κρατήσαμε «ζωντανές» όλες τις λειτουργίες του Δήμου, παρά την έλλειψη πόρων.

Συνεργαστήκαμε αρμονικά με τους τοπικούς φορείς. Υπερασπιστήκαμε βασικές στρατηγικές επιλογές του Δήμου μας. Αντιμετωπίσαμε πολλές και μεγάλες κρίσεις και φυσικές καταστροφές.

Σήμερα πια, είμαστε πεπεισμένοι ότι παραδίδουμε στη νέα Δημοτική Αρχή Κισάμου θετικό έργο και γι’ αυτό μπορούμε με υπερηφάνεια να κοιτάζουμε τους Κισαμίτες στα μάτια.
Η Νέα Δημοτική Αρχή Κισάμου , η θητεία της οποίας θα είναι πενταετής, έχει τον χρόνο, τα «εργαλεία» και τις προϋποθέσεις να πετύχει πολύ περισσότερα, αν αξιοποιήσει και μεγιστοποιήσει τα πολύ καλύτερα δεδομένα εκκίνησης που «κληρονομεί».

Σήμερα και από τη θέση της αντιπολίτευσης δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε εγώ και η Δημοτική μας ομάδα με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου με προτάσεις , ιδέες ,και καλόπιστη κριτική.

Με τιμή Γιώργος Μυλωνάκης
Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης
του Δήμου Κισάμου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook