Στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, παραμένει σε νοσηλεία ο πυροσβέστης ο οποίος τραυματίσθηκε βαρύτατα, την περασμένη Παρασκευή (29/08) κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, στην Κάτω Χρυσοβίτσα, Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε (01/09) ο πυροσβέστης, ώστε να αξιολογηθεί η πορεία της υγείας τους, για να προκύψει διάγνωση, κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Συμφωνα με τους ιατρούς, φέρει τραύματα στη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα.

Στο σημείο είχε μεταβεί κλιμάκιο, με 16 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οκτώ οχήματα, ενώ συμμετείχαν επίσης 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στο έργο της κατάσβεσης, από αέρος, ρίψεις νερού, πραγματοποιούσαν και δύο αεροσκάφη.
Το ατύχημα- σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής- προκλήθηκε όταν οι δύο πυροσβέσες ενεργούσαν κατάσβεση στην κορυφή του μετώπου, όταν ένα από τα Canadair, πραγματοποίησε ρίψη νερού τραυματίζοντας τους, τον έναν πιο σοβαρά Με ελικόπτερο ο σοβαρά τραυματίας, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook