Ισπανικό δικαστήριο διέταξε την Τρίτη να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι γονείς του Άσια Κινγκ, του 5χρονου αγοριού από τη Βρετανία που πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο, οι οποίοι διώκονταν επειδή τον πήραν από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν χωρίς την έγκριση των γιατρών.
Λίγο νωρίτερα οι βρετανικές αρχές είχαν ακυρώσει το ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει σε βάρος του ζευγαριού. Οι γονείς είχαν συλληφθεί το περασμένο Σάββατο στη νότια Ισπανία.
Δικαστική πηγή από τη Μαδρίτη είπε ότι, μετά την απόφαση του Λονδίνου να αποσύρει τις κατηγορίες, το δικαστήριο που εξετάζει υποθέσεις εκδόσεων σε άλλες χώρες αποφάσισε να μην περιμένει μέχρι την Τετάρτη, όπως αναμενόνταν, αλλά κάλεσε τους γονείς και τους ανακοίνωσε ότι αποφυλακίζονται άμεσα.
Η εισαγγελία σκόπευε ούτως ή άλλως να ζητήσει την απελευθέρωση των γονιών στην ακροαματική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, εκτιμώντας ότι ο Μπρετ Κινγκ και η σύζυγός του Ναγκεμέχ ενήργησαν με γνώμονα το καλό του παιδιού όταν το πήραν από το νοσοκομείο του Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία, χωρίς την άδεια των γιατρών.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook