Στην περιοχή οι δυνάμεις του τοπικού οπλαρχηγού Σαντέκ αλ- Αχμάρ, που ηγείται της ισχυρής φυλής Χασέντ, που αντιτίθεται στο καθεστώς του προέδρου Σαλέχ, εκτός από τις εκρήξεις ακούστηκε έντονη ανταλλαγή πυρών από πυροβόλα όπλα, στην αιματηρότερη συμπλοκή από τον Ιανουάριο, που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος για την επιβολή δημοκρατικών διεκδικήσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων 115 πολίτες έχασαν τη ζωή τους.   Νωρίτερα, την Κυριακή το βράδυ, οι άντρες του Αχμάρ παρέδωσαν τον έλεγχο του κυβερνητικού κτηρίου στους διαμεσολαβητές, ως μέρος της συμφωνίας για ανακωχή. 

Νεκροί έπεσαν διαδηλωτές και στην πόλη Ταΐζ που βρίσκεται στο νότο. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τουλάχιστον 6 άτομα, ενώ γύρω στου 90 είναι οι τραυματίες σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά νοσοκομεία.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος έβαλαν με πραγματικά πυρά κατά των διαδηλωτών που απαιτούσαν την αποκαθήλωση από την εξουσία του προέδρου Αλί Αμπντουλά Σαλέχ. Οι ίδιες μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 200 τραυματίες από τα χημικά που εκτόξευσαν οι αρχές, προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook