Η Ελλάδα μετά από χρόνια ύφεσης και κρίσης μπαίνει ξανά στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών όπως αναφέρουν τόσο η Wall Street Journal όσο και το Dow Jones Newswires που βλέπουν … πεδίο λαμπρό για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και των ακινήτων στη χώρα μας.

Η Wall Street Journal έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην χώρα μας με αφορμή την εκτίναξη των αριθμών στον τουρισμό και μιλά για αναμενόμενη έκρηξη στον ξενοδοχειακό κλάδο για τον οποίο περιμένουν επενδύσεις τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ για πολυτελείς μονάδες. Μετά από αρκετά σκληρά χρόνια ο ελληνικός τουρισμός ανεβαίνει και υποδέχεται πολλά γνωστά πρόσωπα της διεθνούς σκηνής όπως η Ράσελ Κρόου και η Ναόμι Κάμπελ, σημειώνει η εφημερίδα. 
Παράλληλα φαίνεται ότι ανθίζει ξανά και η αγορά ακινήτων που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τον τελευταίους 18 μήνες έγιναν επενδύσεις 1,2 δισ. ενώ από το 2008 και μετά δεν ξεπερνούσαν τα 900 εκατομμύρια συνολικά.
Μάλιστα στο εκτενές ρεπορτάζ του Dow Jones Newswires γίνεται αναφορά στα επενδυτικά fund που ήρθαν στην Ελλάδα όπως Fairfax Financial Holdings Ltd. από το Τορόντο, η Colony Capital από το Λος Άντζελες, η βρετανική Invel Real Estate Partners και η τουρκο-αραβική κοινοπραξία Jermyn Street αλλά και Hines που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να προχωρήσει σε επενδύσεις και στην Ελλάδα διαθέτοντας ένα συνολικό κεφάλαιο 25 δισ δολάρια και αναζητώντας ευκαιρίες σε πολλές χώρες.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook