Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης απέστειλε στο διοικητή του Νοσοκομείου επιστολή σχετικά με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας του προσωπικού των μαγειρείων του Νοσοκομείου, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και των συνεχών συνταξιοδοτήσεων.

Η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:

\”Κύριε διοικητά,

Είναι γνωστό το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας σε όλες τις υπηρεσίες του, πρόβλημα που συνεχώς επιδεινώνεται από νέες συνταξιοδοτήσεις.

Πλέον στο τμήμα των μαγειρείων η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μετά και την πρόσφατη συνταξιοδότηση τους ενός από τους δύο μόνιμους μάγειρες του Νοσοκομείου.

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στο τμήμα για να μπορέσουν να ετοιμαστούν οι μερίδες φαγητού που απαιτούνται καθημερινά για τους ασθενείς του Νοσοκομείου και τους εφημερεύοντες ιατρούς, εργάζονται με ωράρια εξαντλητικά κατά παράβαση κάθε πρόβλεψης της εργασιακής νομοθεσίας (25 ημέρες χωρίς ρεπό, 12 ώρες συνεχόμενες κάποιες ημέρες) ενώ τους οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος από την άδεια του 2013 και όλη του 2014, και επίσης τους οφείλονται 25 ημέρες ανάπαυσης (ρεπό) κατά μέσο όρο στον καθένα.

Τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας των συναδέλφων, πέρα από παράνομα είναι επικίνδυνα, τόσο για τους ίδιους όσο και για τη λειτουργία των μαγειρίων.

Γι αυτό σας ζητούμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να ενισχυθεί το τμήμα με προσωπικό και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία αυτού του σημαντικού τμήματος του Νοσοκομείου μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook