Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 διοργανώνεται ο δεύτερος αγώνας κάθετης ανάβασης “Sfakia vertical run” από το Λουτρό στην Ανώπολη Σφακίων.

Πρόκειται για έναν αγώνα έκρηξης, δύναμης και αντοχής καθώς μέσα σε μόνο 4,5 χιλιόμετρα κερδίζει 690 μέτρα υψομετρικής.

Οι διαγωνιζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και θα επιβιβαστούν στο πλοίο για το Λουτρό στις 10:00 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί μέσα από το καράβι, με το άνοιγμα του καταπέλτη. Αφού οι αθλητές διασχίσουν το παραλιακό μέτωπο του Λουτρού, θα αρχίσουν να ανηφορίζουν το βραχώδες μονοπάτι που οδηγεί στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Εκεί θα χτυπήσουν την καμπάνα και θα κατηφορίσουν προς τον τερματισμό που θα γίνει στην πλατεία της Ανώπολης.

Οι αθλητές θα βραβευτούν στις εξής κατηγορίες:

Ανδρών, 18 εως 39 και 40+

Γυναικών 18 εως 39 και 40+

Παιδιών

Οι εγγραφές του αγώνα έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.natour-lab.gr/sfakia-vertical-run και στο κατάστημα AQUAFIT, Κορωναίου 4, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 7-9 το απόγευμα.

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μεχρι τις 22 Σεπτεμβρίου

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 12 ευρώ και στην τιμή περιλαμβάνεται αναμνηστικό μπλουζάκι, δίπλωμα και τον ανεφοδιασμό . Επίσης, η διοργάνωση αναλαμβάνει όλες τις μεταφορές των αθλητών (λιμάνι Σφακίων-Λουτρό και Ανώπολη-Χώρα Σφακίων), ενώ μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα στην Ανώπολη.

Ο αγώνας πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ναυτιλιακής εταιρίας

ΑΝΕΝΔΥΚ, του καταστήματος αθλητικών ειδών AQUAFIT, της εταιρίας αθλητικών ειδών Saucony, της τυπογραφικής εταιρίας Velvet printing και της εταιρίας παραγωγής φυσικού άψητου παστελιού Παστέλειον.

Τη διοργάνωση του αγώνα την έχει αναλάβει η εταιρία Natour Lab με την υποστήριξη του Δήμου Σφακίων και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.