Οι εκλογές διεξάγονται σε πόλεις όπου οι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 50% των ψήφων κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών που διεξήχθη στις 15 – 16 Μαΐου και το κόμμα του Μπερλουσκόνι υπέστη σημαντική ήττα.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 6 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί στο Μιλάνο όπου είναι και η γενέτειρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ο υποψήφιος του Μπερλουσκόνι, η δήμαρχος του Μιλάνο Λετίτσια Μοράτι, συγκέντρωσε το 41,6% των ψήφων ενώ ο ο κεντροαριστερός υποψήφιος Γκιουλάνο Πισάρια κέρδισε το 48% των ψήφων στο πρώτο γύρο.

Μάλιστα ο Ιταλός πρωθυπουργός φαίνεται ότι εκλαμβάνει την ήττα στο Μιλάνο ως προσωπική αποτυχία, δηλώντας ότι είναι \”αδιανόητο\” να χάσει εκεί και χαρακτήρισε την αναμέτρηση ως \”δημοψήφισμα\” της ηγεσίας του. Προειδοποίησε δε, σύμφωνα με το BBC, ότι αν ο υποψήφιος του χάσει τις εκλογές τότε το Μιλάνο θα μετατραπεί σε \”πόλη γύφτων\” (gypsytown).

Στην Νάπολη ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Γιάννη Λετιέρι, φαίνεται ότι είναι το φαβορί, αν και ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κεντροαριστερός υποψήφιος Λουίτζι ντε Ματζιστρίς, μπορεί να επωφεληθεί από τις ψήφους που θα διαρρεύσουν από τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στον πρώτο εκλογικό γύρο. 

enet

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook