Στον χάρτη της διεξαγωγής διεθνών διοργανώσεων επιστρέφει τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η ανάληψη διοργάνωσης και φιλοξενίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Στίβου 2015 στην Κρήτη.

 Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανέθεσε στον ΣΕΓΑΣ, την διεξαγωγή της Α΄ κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων του 2015. Η χώρα μας διεκδίκησε τη διοργάνωση με έναν δυνατό φάκελο, χάρη στη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου, του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Ηρακλείου, και η επιλογή της Κρήτης δίδει τη χαρά στους φίλους του στίβου του νησιού και της χώρας να απολαύσουν από κοντά ένα σπουδαίο γεγονός.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί 20-21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο στάδιο και θα συγκεντρώσει κορυφαίους αθλητές από την Ευρώπη. Η Ελλάδα με την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων κάνει το πρώτο βήμα της επιστροφής στην ανάληψη σπουδαίων διοργανώσεων, που τόσο έχουν λείψει από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία χρονιά που η χώρα μας ανέλαβε μεγάλη διοργάνωσης ήταν το 2009, με τον Τελικό των Γκραν Πρι στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην ίδια πόλη το 2006 είχε γίνει Μπρούνο Ζάουλι.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης « Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον αθλητισμό, την Κρήτη αλλά και το Ηράκλειο. Μέσα από την αρίστη και εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε ως Περιφέρεια αναπτύξει τα τελευταία χρόνια (με αρχή τη διοργάνωση Run Greece), με τον ΣΕΓΑΣ καταφέραμε από κοινού και σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, την Ένωση Ξενοδόχων, τις Εθελοντικές οργανώσεις να καταθέσουμε έναν άρτιο φάκελο υποψηφιότητας προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τον προηγούμενο μήνα. Σήμερα η ανακοίνωση της ανάληψης της διοργάνωσης μας γεμίζει με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αφού η Κρήτη μπαίνει στο καλεντάρι των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον ΣΕΓΑΣ ο οποίος από την πρώτη στιγμή πρότεινε το Ηράκλειο και την Κρήτη ως τόπο που μπορεί να αναλάβει μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση, επίσης, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, την Ένωση Ξενοδόχων, τις Εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και το Δήμο Ηρακλείου για την άριστη συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα. Από αύριο μας περιμένει σκληρή δουλειά για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων αλλά και της όλης διοργάνωσης ώστε η Κρήτη να αποτελέσει προορισμό αθλητικών διοργανώσεων αλλά και αθλητικού τουρισμού».
Στην Α΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων του 2015, όπου μετέχει και η Ελλάδα με στόχο την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, θα πάρουν μέρος οι εξής χώρες: Ελλάδα, Ολλανδία, Τσεχία, Τουρκία, Ρουμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λιθουανία, Ελβετία, Λετονία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook