Ο πρώην στρατηγός των Σερβοβοσνίων ρίχνει στον Μιλόσεβιτς και σε όλους τους Σέρβους την ευθύνη για τον φόνο 8.000 µουσουλµάνων στη Σρεμπρένιτσα.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες το βράδυ στο Βελιγράδι ανάµεσα σε σέρβους εθνικιστές που διαµαρτύρονταν για τη σύλληψη και την επικείµενη έκδοση στη Χάγη του Ράτκο Μλάντιτς, του πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σερβοβοσνίων, και τις δυνάµεις της τάξης.

Νωρίτερα, έως και 10.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόµµατος, οι υπόλοιποι χούλιγκαν και νεοναζί, είχαν πραγµατοποιήσει νωρίτερα διαδήλωση έξω από το σερβικό Κοινοβούλιο αξιώνοντας την απελευθέρωση του «ήρωά» τους και την παραίτηση του «προδότη» Μπόρις Τάντιτς, του σέρβου προέδρου.

«Εγώ είμαι αθώος, δεν φέρω ευθύνη για τη σφαγή στη Σρεµπρένιτσα, ας πληρώσουν αυτοί που σκότωσαν, όλοι οι Σέρβοι φέρουν συλλογική ευθύνη αφού στήριξαν τον Σλόµπονταν Μιλόσεβιτς. Δεν τον ψήφισα εγώ, αυτοί τον ψήφισαν». Αυτό είναι συνοπτικά το μήνυμα του Μλάντιτς, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook