Την αποκρουστική φωτογραφία ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι μαχητές της τζιχάντ

Η εικόνα, που στην κυριολεξία πάγωσε το διαδίκτυο, δείχνει ένα μικρό μωρό να βρίσκεται τυλιγμένο μέσα σε μια σημαία των τζιχαντιστών ενώ περιβάλλεται από πολεμικά όπλα.

Η ανατριχιαστική εικόνα είναι η τελευταία φωτογραφία που πιστεύεται ότι έχει αναρτηθεί από τους μαχητές που πολεμούσαν στη Συρία και το Ιράκ ως μέρος της προπαγάνδας τους.

Δείχνει ένα παιδί – που φαίνεται να είναι λιγότερο από έξι μηνών – να βρίσκεται ξαπλωμένο και τυλιγμένο με τη σημαία της τζιχάντ,της ομάδας που τρομοκρατεί τη Μέση Ανατολή.

Ενώ άλλα μωρά της ηλικίας του μπορεί να έχουν γύρω τους μαλακά παιχνίδια, το παιδί έχει κυνικά τοποθετηθεί δίπλα σε ένα τουφέκι Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και χειροβομβίδες.

\"Το

Το μωρό στην εικόνα – που δημοσιεύτηκε στο Twitter από το χρήστη #IS hashtag – πιστεύεται ότι είναι το μικρότερο παιδί που έχει χρησιμοποιηθεί ως μέρος της κοινωνικής εκστρατείας στα μέσα ενημέρωσης.

Η φωτογραφία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με ένα χρήστη να κατηγορεί την οργάνωση ότι χρησιμοποιεί τα μωρά ως όπλα για να σκοτώσουν αθώους.

Η εικόνα είναι η τελευταία σε μια σειρά από συγκλονιστικές εικόνες που δημιουργούν φόβους ότι η γενιά των παιδιών στην περιοχή στρατολογείται από πολύ νεαρή ηλικία.

Τον περασμένο μήνα ένας τρομοκράτης δημοσίευσε μια εικόνα στο Twitter που δείχνει τον επτάχρονο γιο του να κρατάει το κομμένο κεφάλι ενός Σύριου στρατιώτη.

Ο πατέρας του, που είναι ύποπτος για εγκλήματα πολέμου, δημοσίευσε την φωτογραφία μαζί με τη λεζάντα: «Αυτό είναι το αγόρι μου!».

Άλλη μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον ίδιο χρήστη, τον δείχνει ποζάρει με τους τρεις γιους του, ντυμένοι με στρατιωτική στολή παραλλαγής και κρατώντας πολυβόλα.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook