Τελευταία ενημέρωση: 12:58

Όλα ξεκίνησαν όταν το πυροσβεστικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο πυροσβέστες 5ετούς θητείας, έκανε περιπολία στο Άγιον Όρος.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, πως η περιπολία των δύο πυροσβεστών, ηλικίας 37 και 40 ετών, γινόταν σε μία περιοχή στην οποία είχει προηγηθεί ισχυρή βροχόπτωση και η οποία βρίσκεται κοντά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.

Άνοιξε η γη

Όπως λένε οι πληροφορίες, κατά την διάρκεια της περιπολίας, το οδόστρωμα υποχώρησε και το πυροσβεστικό τζιπ έπεσε σε χαράδρα 70 μέτρων.

Ο ένας πυροσβέστης κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και μέσω ασυρμάτου κάλεσε σε βοήθεια, ενώ ο δεύτερος, αν και εγκλωβισμένος, διατηρούσε τις ασισθήσεις του.

Εσπευσε να βοηθήσει ο μοναχός

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και ταυτόχρονα ο μοναχός, με δικό του όχημα, ξεκίνησε για να πάει στον τόπο του ατυχήματος και πιθανότατα να βοηθήσει στον εντοπισμό των πυροσβεστών, όμως 100 μέτρα πριν από το σημείο του πρώτου περιστατικού, το όχημα ξέφυγε από τον δρόμο μετά από κατολίσθηση και έπεσε κι αυτό στο γκρεμό. Ο μοναχός πρόλαβε και πήδηξε από το όχημα πριν αυτό συντριβεί.

Οι δύο πυροσβέστες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και οι πληροφορίες λένε πως είναι καλά στην υγεία τους

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστήριξε πως και τα δύο ατυχήματα σημειώθηκαν λόγω της σαθρότητας του εδάφους. "Είναι σαθρό το έδαφος και δεν το κατάλαβαν ούτε οι πυροσβέστες, ούτε ο μοναχός και έπεσαν στον γκρεμό, σε βάθος περίπου 60 - 70 μέτρων".

Ο μοναχός εντοπίστηκε χωρίς να έχει τις ασισθήσεις του και μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δυστυχώς είναι νεκρός, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν εξέπνευσε κατά την διάρκεια της αεροδιακομιδής, ή αν είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο σημείο της τραγωδίας.

Παράλληλα, γίνονται έρευνες στην περιοχή, καθώς το όχημα στο οποίο επέβαινε ο μοναχός εντοπίστηκε άδειο, ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν είχε μεταβεί μόνος του στο σημείο, ή αν τον συνόδευε και κάποιος άλλος.

newsit.gr