Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 04/09/14, από τον Δήμαρχο Χανίων, Αναστάσιο Βάμβουκα, η υπ΄ αριθμ. 284 Απόφαση, με θέμα: “Ορισμός Αντιδημάρχων και Μεταβίβαση Αρμοδιοτήτων”, με την οποία ορίζονται εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ως Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χανίων εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Η διάρκεια της θητείας των Αντιδημάρχων ορίζεται, σύμφωνα με τη νομοθεσία, στα δυόμιση έτη.

Σύμφωνα με τη δήλωση του νέου Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα, κριτήριο για την επιλογή των προσώπων υπήρξε η τακτική "παντρέματος" του νέου με την εμπειρία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. "Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα και η εξυπηρέτηση του πολίτη", ήταν το μήνυμα που έστειλε στους στενούς του συνεργάτες όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οπότε και γίνονταν οι ζυμώσεις για την επιλογή των προσώπων.
Ειδικότερα, οι εννέα ορισθέντες Αντιδήμαρχοι είναι οι εξής:

• Εμμανουήλ Αδοντάκης: Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού.
• Νεκτάριος Αλεξανδράκης: Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.).
• Εμμανουήλ Κεμεσίδης: Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας.
• Μιχαήλ Κοτζαμιχάλης: Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας.
• Ιωάννης Μαράκης: Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.
• Βαρβάρα Περράκη: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
• Γεώργιος Πουλιδάκης: Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών.
• Γεώργιος Φραγγεδάκης: Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος.
• Εμμανουήλ Φραγκάκης: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων

Δείτε εδώ τα βιογραφικά των αντιδημάρχων

Σύμφωνα με πληροφορίες γενικός γραμματέας του Δήμου θα είναι ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ο πρώην δήμαρχος Σούδας κ. Γιάννης Περάκης

Σε δήλωση του αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει:

"Η θέση του Αντιδημάρχου αποτελεί θέση ευθύνης, με βασικές αρμοδιότητες, που προωθούν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγραμματισμού της δημοτικής αρχής, την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας του δημότη. Η τοποθέτηση των Αντιδημάρχων αποτελεί μία σύνθεση έμπειρων αλλά και νέων ανθρώπων, με όρεξη για ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση και διακριτό για τον καθένα ρόλο. Βασικό κριτήριο για την τοποθέτηση αυτή αποτέλεσε η εκτίμηση για την αποτελεσματικότητα των νέων Αντιδημάρχων για τις θέσεις από τις οποίες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δημότες μας.

Από την πλευρά μου εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και αντοχές για να εργαστούμε συλλογικά, εφαρμόζοντας το κοινό μας όραμα για τον Δήμο Χανίων”.

Με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος στις θέσεις αυτές θα βρίσκονται τουλάχιστον 2,5 χρόνια.Οι προαναγγελθείσες αλλαγές και συγχωνεύσεις υπηρεσιών δεν θα γίνουν όλες μαζί, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κος Βάμβουκας.