Το γύρο του διαδικτύου έκανε τις τελευταίες μέρες ένα συγκλονιστικό κείμενο με τίτλο «Δεν έχω υπομονή», το οποίο φερόταν να ανήκει στην Μέριλ Στριπ, συμπυκνώνοντας σε 199 λέξεις όλο το νόημα της ζωής.

Η «παρεξήγηση» ξεκίνησε από το αμερικανικό περιοδικό «Obvious Magazine», το οποίο εμφάνισε ως συγγραφέα του κειμένου, την 65χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό.

Ο πραγματικός συγγραφέας του κειμένου είναι ο Πορτογάλος συγγραφέας Χοσέ Μικάρντ Τεχέιρα, ο οποίος είδε τις 199 λέξεις του να κάνουν το γύρο του Διαδικτύου, με τον  Τεχέιρα να ζητά μέσω Facebook και social media να αποκατασταθεί η αλήθεια.
«Και η παραπληροφόρηση συνεχίζεται… Το κείμενο μου έχει δημοσιευτεί ήδη σε αμερικανικά περιοδικά, σαν να ανήκει στην ηθοποιό. Σας ζητώ να με βοηθήσετε να αποκαταστήσω την αλήθεια!» έγραψε ο Πορτογάλος συγγραφέας.

Έτσι το «Obvious Magazine», φρόντισε να διορθώσει το λάθος και το έκανε λέγοντας:

«Μας παραπληροφόρησαν ότι το κείμενο ανήκει στην Μέριλ Στρίπ. Όμως ο πραγματικός του συγγραφέας είναι ο Πορτογάλος, Χοσέ Μικάρντ Τεχέιρα! Αυτό δεν ήταν ένδειξη ασέβειας στο πρόσωπο του κορυφαίου συγγραφέα. Υποσχόμαστε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια».

Το επίμαχο κείμενο των 199 λέξεων:


«Δεν έχω υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή είμαι αλαζονική, αλλά επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν μπορώ να χάνω χρόνο με ότι με δυσαρεστεί, ή με πληγώνει. Δεν έχω υπομονή για τον κυνισμό, για την υπερβολική κριτική και τις απαιτήσεις οποιασδήποτε φύσης.

Δεν έχω πια τη διάθεση να αρέσω σε όσους δεν αρέσω, να αγαπάω αυτούς που δεν με αγαπάνε και να χαμογελάω σε αυτούς που δεν μου χαμογελάνε. Δεν μπορώ να χαλαλίσω ούτε λεπτό σε αυτούς που λένε ψέματα, ή θέλουν να με χειραγωγήσουν.

Αποφάσισα ότι δεν θέλω να συνυπάρχω με οποιονδήποτε προσποιείται, υποκρίνεται, είναι ανειλικρινής ή με κολακεύει. Δεν μπορώ να ανεχθώ ούτε την επιλεκτική γνώση, ούτε  την ακαδημαϊκή αλαζονεία. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το κουτσομπολιό.

Αντιπαθώ τις αντιπαραθέσεις και τις συγκρίσεις. Πιστεύω στον κόσμο των αντιθέτων και γι αυτό αποφεύγω ανθρώπους με δύσκαμπτες και άτεγκτες προσωπικότητες. Στη φιλία απεχθάνομαι την έλλειψη αφοσίωσης και την προδοσία. Δεν τα πάω καλά με όσους δεν ξέρουν να πουν μια καλή κουβέντα, ή μια λέξη ενθάρρυνσης. Βαριέμαι τις υπερβολές και δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτούς που δεν αγαπάνε τα ζώα.

Και πάνω από όλα δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου».

iefimerida.gr