Ένα πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιήσεων (ABS) και καλυμμένων ομολόγων αξίας έως και 500 δισ. ευρώ βρίσκεται στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Αν και η κεντρική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, το διεθνές πρακτορείο μετέδωσε ότι ο Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει την έναρξη της αγοράς ομολόγων στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στις 15:30 το μεσημέρι, εκτός κι αν συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το Reuters, θα ξεκινήσει από φέτος και θα έχει διάρκεια τρία χρόνια ενώ θα περιλαμβάνει την αγορά τιτλοποιημένων και καλυμμένων ομολόγων. Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αρχίσει τις αγορές φέτος, αναφέρεται.
Όπως είναι γνωστό, η ΕΚΤ επιταχύνει το σχεδιασμό για την αγορά ABS, καθώς έχει ήδη προσλάβει ως σύμβουλό της για το θέμα αυτό την BlackRock. Στόχος ενός τέτοιου προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τις τράπεζες να δανείσουν περισσότερα κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook