Την ώρα που οι ανασκαφές στον τύμβο της Αμφίπολης προχωρούν, τα σενάρια για το ποιος μπορεί να βρίσκεται μέσα συνεχίζουν να παίρνουν «φωτιά».

Αυτή τη φορά, ο αρχιτέκτονας της γαλλικής αρχαιολογικής σχολής, Τόνι Κοζέλι, δήλωσε πως η Αμφίπολη είναι «τόσο σπουδαία, όσο και η Βεργίνα που ανακάλυψε ο Μανόλης Ανδρόνικος».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο Κοζέλι υπογράμμισε ότι «είναι ένα πολύτιμο έργο, επομένως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Να μην βιαζόμαστε, τα πάντα πρέπει να γίνουν χειρουργικά».

Ο ίδιος, που ετέχει στις ανασκαφές της Θάσου είχε επισκεφθεί πέρυσι την Αμφίπολη έπειτα από πρόσκληση της Κατερίνας Περιστέρη. Για εκείνη την επαφή του με τον τύμβο, είπε:

«Είναι καταπληκτικός. Πρόκειται για έναν πλούσιο τάφο. Βλέπετε την άρτια αρχιτεκτονική του, τις σφίγγες που στέκουν σαν φύλακες στην είσοδο, το εκπληκτικό δάπεδο. Ναι, είναι ένας πλούσιος τάφος για κάποιον που είχε αξίωμα».

Ο Κοζέλι, ειδικός στις αναστηλώσεις, επεσήμανε πως «ό, τι και να βρούμε εκεί μέσα θα είναι σπουδαίο. Θα είναι ένας θησαυρός για εμάς. Η Κατερίνα (Περιστέρη) είναι καταπληκτική και ξέρει τι πρέπει να γίνει».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook