Αυτή είναι η σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους (φωτό)

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένα άτομα.

Οι τέσσερις από τους δράστες είχαν συλληφθεί στις 29-7-2014, στις Αχαρνές Αττικής για εξαπάτηση ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

Α) Λαδά Παρασκευή του Χρήστου και της Σοφίας Δημοπούλου, που γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα.

 

Β) Μάρκου Ειρήνη του Νικολάου και της Σουλτάνας, που γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα.

Γ) Μάρκου Χρήστο του Γεωργίου και της Δήμητρας που γεννήθηκε το 1982 στη Νίκαια.

 

Δ) Μπαζάκα Παναγιώτη του Νικολάου και της Παρασκευής που γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα.

Ε) Σίσκο Ευστράτιο του Ελευθερίου και της Σουλτάνας που γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα.

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αξιόποινων πράξεων, προκειμένου να αναγνωρισθούν από πολίτες που τυχόν έχουν πέσει θύματα αυτών, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2478020 του Τ.Α.Αχαρνών, 210-5319301 και 210-5319302 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ