Με ισχυρή κινητοποιήση θα εγκαινιάσουν τη ΔΕΘ και θα υποδεχτούν τον πρωθυπουργό οι ένστολοι το απόγευμα θέλοντας να ρίξουν «μαύρο» στα κόμματα της συγκυβέρνησης. Αυτό το μήνυμα τουλάχιστον έστειλαν από τη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ενόψει της σημερινής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στις 6 το απόγευμα στο Λευκό Πύργο.

Η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και η επιστροφή των αναδρομικών κατ' εφαρμογήν της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και η διάσωση των ασφαλιστικών τους ταμείων είναι το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν.

«Με λόγια καρδιάς απευθυνόμαστε στους πολίτες, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι δεν θα τους αφήσουμε ποτέ ακάλυπτους. Θα αφήσουμε ακάλυπτους μόνο αυτούς που συμπεριφέρονται απαξιωτικά στα Σώματα Ασφαλείας, που γράφουν στα 'παλιά τους τα παπούτσια' αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, οδηγούν τους θεσμούς στην κατρακύλα, στην οποία θα συμπαρασυρθούν και οι δικοί τους πολιτικοί χώροι. Η πορεία τους θα είναι κατακόρυφα πτωτική» αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος. «Μπορεί -πρόσθεσε- κάποιος να ψηφίσει ξανά αυτούς που τους γράφουν στα 'παλιά τους τα παπούτσια' και τους κοροϊδεύουν; Όχι».

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να αναζητήσουν κι άλλους τρόπους διαμαρτυρίας, όπως η αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να κάνει πράξη από το βήμα της 79ης ΔΕΘ τις δεσμεύσεις και το ενδιαφέρον του για τους ένστολους. Αναφερόμενος, τέλος, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να είναι ξεκάθαρος απέναντι στους ένστολους.

Την κυβερνητική πολιτική απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας κατήγγειλε με τη σειρά του κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεως Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Δριβάκος, ενώ στις περικοπές που υφίσταται τα τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Κάκαλος. Η συμμετοχή των ενστόλων στην κινητοποίηση σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται μεγάλη.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Και ενώ από τη μία θα διαδηλώνουν οι ένστολοι, από την άλλη θα έχουν μπροστά χιλιάδες συναδέλφους τους. Αστακός λοιπόν θα είναι η Θεσσαλονίκη από σήμερα ενόψει ΔΕΘ με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ και έντονη αστυνομική παρουσιά κυρίως από άνδρες των ΜΑΤ.

Το επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σε συσκέψεις όπου παραβρέθηκε και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης αποφασίστηκε ότι πάνω από 4.000 αστυνομικοί από διάφορες περιοχές της χώρας, θα είναι επι ποδός στη ΔΕΘ, ενώ η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό γραπτό αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάθεση τριών εντιεισαγγελέων που θα εποπτεύουν τα αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων..

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας πάντως, κατά τη χθεσινή συνάντηση του με τον περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αποδέχτηκε ότι η αστυνομική παρουσία στη ΔΕΘ θα είναι αυξημένη χωρίς να περάσει σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες.

«Οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη τις μέρες της ΔΕΘ θα είναι όσοι πρέπει να είναι. Ούτε εμείς θέλουμε η πόλη να είναι αστυνομοκρατούμενη, ούτε όμως και οι πολίτες να αισθάνονται ανασφαλείς και έκθετοι σε τυχόν έκτροπα. Γνωρίζουμε ότι στη ΔΕΘ οι Θεσσαλονικείς δε θέλουν να βλέπουν την πόλη τους αστυνομοκρατούμενη. Αλλά παράλληλα δε θέλουν να γίνονται έκτροπα. Οι εντολές μου είναι να φροντίσουν οι αστυνομικοί ώστε ο κόσμος να κυκλοφορεί ελεύθερα, αλλά να φροντίσουν και για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης», δήλωσε ο υπουργός.

newpost.gr