Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη νήσο Χαβάη στο βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό αφού λάβα από το πιο ενεργό ηφαίστειο της Γης, το Κιλαουέα, κυλάει προς μια κατοικημένη περιοχή του νησιού, απειλώντας τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με το Associated Press, το Παρατηρητήριο Ηφαιστείων της Χαβάης προειδοποιεί ότι η λάβα θα φτάσει στα πρώτα σπίτια σε πέντε με επτά ημέρες, αν συνεχίσει τη σταθερή πορεία της μέσα από τις σχισμές της γης.

Η αραιοκατοικημένη περιοχή την οποία απειλεί η λάβα από το ηφαίστεια είχε, μάλιστα, χτυπηθεί πριν από ένα μήνα από την τροπική καταιγίδα Ιζέλ.


Ωστόσο, παρά τα ανησυχητικά στοιχεία, οι αρχές της Χαβάης δεν έχουν απευθύνει  μέχρι στιγμής, έκκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους γιατί, τονίζοντας πως θα το κάνουν όταν η λάβα απέχει επιβεβαιωμένα πέντε ημέρες από την κατοικημένη περιοχή Πούνα της νήσου.

Σημειώνεται ότι το Κιλαουέα θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο ηφαίστειο στις ΗΠΑ. Το 2011, η λάβα από το ηφαίστειο κατέστρεψε πολλά σπίτια στην περιοχή Καλαπάνα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook