Στη 40λεπτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Τουρκίας ήταν παρόντες τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Εντύπωση προκαλεί ότι λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε έκπληκτο από την ερμηνεία -όπως λέει- που έγινε από την Αθήνα των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με το Κυπριακό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει την «ερμηνεία» σε «ανάγκες εσωτερικής πολιτικής», ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου υποστηρίζει: «Οι ερμηνείες αυτές δεν απηχούν την αντίληψη συνεργασίας, που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, και η οποία επιθυμούμε να συνεχιστεί».

Αναφέρει ακόμη πως «ο Πρόεδρος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς για μία δίκαιη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό και την προσδοκία για τη συνεργασία της Ελλάδος προς αυτή την κατεύθυνση» και πως «η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά (σσ. στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού) σε συνεργασία με τις άλλες εγγυήτριες δυνάμεις και τις ενδιαφερόμενες χώρες και πρωτίστως τα Ηνωμένα Έθνη».

newsit.gr