Το αφιέρωμά της το Σάββατο 13-9-2014 και ώρα 20:30 στο κηποθέατρο «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», καλεσμένη από το Σύλλογο Τριτέκνων Ηρακλείου, παρουσιάζει η \”ομαδα Καβάφης\”

Η παράσταση αυτή-αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στο έργο του.

Έχει παρουσιαστεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αλεξανδρείας, Κίνι της Σύρου με την πανσέληνο του Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, Φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, Θέατρο Απόλλων της Σύρου, Μέγαρο Τσιροπινά Σύρου, Άνδρο, Ίο, Σαντορίνη, Νάξο, Αμοργό, Σέριφο, Μύκονο, Παροικία και Νάουσα Πάρου, Σχοινούσα, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, Αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου με το λυκόφως του Αυγούστου, Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Μέγαρο Μουσικής της Γρανάδα, Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης Ανδαλουσίας, Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ της Ούμπεδα στην Ανδαλουσία, Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, Ιωάννινα, Παρίσι, Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, Ινστιτούτο ΚΥΒΕΛΗ Σύρου με πανσέληνο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο HARVARD Βρυξέλλες, Στοκχόλμη, Πάτρα. Επόμενοι προορισμοί Κύπρος, Μήλος, Μόσχα, Λονδίνο, Αυστραλία, Ηρώδειο κ.α.

Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί Νίκος Απέργης, Νίκος Ρούσσος, Κατερίνα Βαρδούση, Βαγγέλης Αραγιάννης, Σοφία Σερέφογλου, Ζαννής Μαραγκός και Μάκης Πρίντεζης.

Ερμηνεύονται 11 τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη.
Στην ερμηνεία των τραγουδιών η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.
Ο Μπάμπης Κουλούρας απαγγέλει από στήθους είκοσι ποιήματα του Αλεξανδρινού. Η Νικολέττα Ρούσσου αφηγείται στιγμές από τη ζωή του, γνώμες, κριτικές και απαραίτητες-σύντομες αναλύσεις που αφορούν στο ποιητικό του έργο.
Η σκηνοθεσία είναι του Μπάμπη Κουλούρα.

Η παράσταση διαρκεί 1.30΄ ώρα περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της παράστασης, δημοσιεύματα, video και φωτογραφίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της Ομάδας «Καβάφης» http://www.kavafis-syros.blogspot.gr/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook