Συνεχίστηκε η εντυπωσιακή αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα αεροδρόμια της χώρας και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου καταγράφοντας +13,6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013.

Στα αεροδρόμια της Κρήτης, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι αφίξεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Στο αεροδρόμιο Χανίων \”Ι. Δασκαλογιάννης\” οι αφίξεις το πρώτο οκτάμηνο του 2014 παρουσίασαν εκρηκτική άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, φτάνοντας μέχρι 21,2%.

Άνοδος καταγράφηκε και στο Αεροδρόμιο Ηρακλειου \”Ν. Καζαντζάκης\”, η οποία υπολογίζεται στα 5,7%.

\"\"

\"\"

Με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο ΣΕΤΕ, απευθυνόμενος στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, επισημαίνει ότι η εξαιρετικά θετική εικόνα της φετινής περιόδου επισκιάζεται από μια σειρά αναδυόμενων κινδύνων που ενδέχεται να ανακόψουν τη δυναμική της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού, κατά το 2015.

Στους κινδύνους αυτούς, συγκαταλέγονται, η επιδείνωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, οι πολλαπλές εστίες ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή μας, η μείωση των προοπτικών ανάπτυξης της ευρωζώνης, αλλά και η διατήρηση του Ευρώ σε μη ανταγωνιστικά επίπεδα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η θωράκιση του τουρισμού μας με κυρίαρχα ζητούμενα την διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα μας, στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και στη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν καίρια ζητήματα, όπως η συστηματικότερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους για την πάταξη της παραβατικότητας, η προώθηση φορολογικών ελαφρύνσεων, η αποκατάσταση της ρευστότητας και η μείωση του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων, η περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και ροή του νέου ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook