Εξιχνιάστηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας περίπτωση μαστροπείας εις βάρος 26χρονης αλλοδαπής.

Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν για την υπόθεση ως δράστες δύο Έλληνες, ηλικίας 78 και 58 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν έπειτα από αναζητήσεις το μεσημέρι της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας Πέλλας.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της μαστροπείας (τελεσμένη και σε απόπειρα), εξύβρισης, απειλής και απλής σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο έως τα τέλη Μαΐου, ενεργώντας από κοινού, εξανάγκαζαν την 26χρονη υπήκοο Ρουμανίας, ασκώντας της σωματική και ψυχολογική βία, να εκδίδεται έναντι αμοιβής.

Επιπλέον, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, επιχείρησαν εκ νέου να εξαναγκάσουν τη γυναίκα να εκδοθεί έναντι αμοιβής, πλην όμως αυτή αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να την απειλήσουν για τη σωματική της ακεραιότητα, να την εξυβρίσουν και ο 78χρονος επιπρόσθετα να την τραυματίσει ελαφρά.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας.

newpost.gr