Ο GM Βασίλης Κοτρωνιάς, ένας εκ των κορυφαίων ελλήνων σκακιστών και σημαντικός θεωρητικός του αθλήματος, με την νίκη του στον 5ο γύρο επί του ΙΜ Lekic Dusan (Μαυροβούνιο), τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας του 9ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών της Σκακιστικής Ένωσης Μεσογειακών Χωρών (M.C.A.), με 5 βαθμούς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”το μεσογειακό πρωτάθλημα σκάκι με διοργανωτή τον Α.Ο. Κύδων Χανίων και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά και το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πλατανιά, διεξάγεται στο ξενοδοχείο Caldera Creta Paradise στο Πλατανιά. Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Μέγας Χορηγός των αγώνων είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗ.
Δεύτερος στην βαθμολογία, μέχρι τον 5ο γύρο, με 4,5 βαθμούς ο GM Adly Ahmed (Αίγυπτος) μετά τη νίκη του επί του IM Ertogdu Mert (Τουρκία). Στη συνέχεια έχουμε ένα γκρούπ αποτελούμενο από 16 σκακιστές που έχουν από 4 βαθμούς. Αναμεσά τους είναι και δύο ταλαντούχοι νεαροί χανιώτες σκακιστές ο Σταύρος Φυντριλάκης και η Ανθή Βοζινάκη. 
Πολύ καλή απόδοση είχε επίσης μέχρι τον 4ο γύρο και ο 12χρονος Νίκος Γεωργακόπουλος.
Ο 6ος γύρος συνεχίζεται με πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις, οι οποίες πλέον είναι και πολύ σημαντικές για τη συνέχεια και την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος. 
Στην πρώτη σκακιέρα ο Βασίλης Κοτρωνιάς αντιμετωπίζει τον Adly Ahmed (Aίγυπτος), στην δεύτερη ο Choukri Adel (Μαρόκο) τον Αmin Bassem (Αίγυπτος), και στην τρίτη ο Sakr Nassim τον Γιάννη Νικολαϊδη.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook