Με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Τασούλα, συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίμου κ.κ. Αμφιλόχιος για θέματα που αφορούν σε έργα σε ιστορικές Μονές της Μητροπόλεως.
Συγκεκριμένα, ο κ.κ. Αμφιλόχιος ευρισκόμενος για υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου στην Αθήνα, συναντήθηκε και με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, με τον οποίο συζήτησε την πορεία και εξέλιξη των εργασιών που η 28η ΕΒΑ υλοποιεί, την περίοδο αυτή, τόσο στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, όσον και εις την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσσης.
Οι εργασίες στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς, η οποία έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο, υλοποιούνται με την επίβλεψη της 28ης ΕΒΑ, στις δε εργασίες «συντήρησης, αποκατάστασης και ανακαίνισης» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης, προϋπολογισμού 1.050.000,00€ (έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ) φορέας υλοποίησης είναι η 28ηΕΒΑ. 
Ο κ.κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή της 28ης ΕΒΑ στην αναστήλωση των δύο αυτών ιστορικών Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, σημειώνοντας το αμέριστο ενδιαφέρον της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Λίνας Μενδώνη και των συνεργατών της, στην υπέρβαση τεχνικών δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στην πορεία των έργων. 
Όπως είπε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, «αποτελεί χρέος επιτακτικό όλων μας, η προσπάθεια αναστήλωσης, συντήρησης και αποκατάστασης των Ιερών αυτών Μονών, τόποι ευσεβείας, λατρείας και προσευχής, καθώς μαρτυρούν την ιστορία του τόπου, δηλώνουν την ταυτότητα του και σηματοδοτούν το παρόν και το μέλλον του». 
Ο κ. Τασούλας εξέφρασε την χαρά του για την πρόοδο των εργασιών, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες μελέτες αποκατάστασης του παλαιού Καθολικού της Ι. Μονής Γωνιάς, δημιουργίας Κειμηλιαρχίου και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου που έχουν ήδη κατατεθεί προς έγκριση στο ΚΑΣ και υποσχέθηκε προς θα συμβάλλει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, εις την ολοκλήρωση των έργων αυτών.
(Με πληροφορίες απο imks.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook