Τον αποκλεισμό απο τους παιδικούς σταθμούς των Χανίων δεκάδων παιδιών καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της \”Λαικής Συσπείρωσης\”.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
\” Για άλλη μια χρονιά φέτος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς δεκάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες και στα Χανιά βρέθηκαν μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο. 134 παιδιά άνεργων μητέρων βρέθηκαν εκτός, ενώ 121 εργαζόμενων μητέρων είναι επιλαχόντα σε σύνολο 928 αιτήσων.
Σε συνθήκες όπου το λαϊκο εισόδημα τσακίζεται, η ανεργία χτυπάει κόκκινο και χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες εξαιτίας της πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, χτυπιέται ακόμη περισσότερο φέτος το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί γονείς, εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς –μόνιμους και συμβασιούχους- συνολικά τους εργαζόμενους στην τοπική διοίκηση να οργανώσουν την πάλη τους για δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή για ΟΛΑ τα παιδιά. 
Χρειάζεται εδώ και τώρα να ορθώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος αντίστασης και ανατροπής!
Να παλέψουμε για:
1. Να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς. Να καλυφτούν άμεσα όλες οι ανάγκες αγωγής και σίτισης των παιδιών.
2. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, ώστε να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες.
3. Να παρέχονται αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές αναπτυγμένες πανελλαδικά, χρηματοδοτούμενες κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αξιοποίηση των κονδυλίων από την ΕΕ.
4. Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κατάστασή τους, είτε είναι Έλληνες είτε μετανάστες.
5. Να εξασφαλιστεί η κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα φαγητού και επαρκής σίτιση χωρίς catering των παιδιών.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook