Μια απίστευτη ταλαιπωρία επιφύλαξε η εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων το βράδυ του Σαββάτου σε έναν διευθυντή ξενοδοχείου των Χανίων.
Ο άνθρωπος ήταν με την οικογένειά του σε κοινωνική εκδήλωση εκτός των Χανίων και υποχρεώθηκε να επιστρέψει άρον-άρον το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να οδηγηθεί σε αστυνομικό τμήμα με την διαδικασία του αυτοφώρου.
Το «έγκλημά» του ήταν πως το ξενοδοχείο είχε ένα χρέος στην ΑΕΠΙ ύψος 270 ευρώ !!
Στην επιστολή του στο Flashnews.gr αναφέρει τα εξής:

«Είμαι διευθυντής σε ξενοδοχείο των Χανίων και το περασμένο Σάββατο 06/09 έγινε έλεγχος από αστυνομικά όργανα της περιοχής για τις άδειες λειτουργίας του ξενοδοχείου στις 20:30!!!
Εκείνη την ώρα εγώ ήμουν σε κοινωνική εκδήλωση με την οικογένειά μου και τις άδειες τις παρουσίασε άτομο του προσωπικού του ξενοδοχείου στους αστυνομικούς. Εκεί διαπιστώθηκε η «τεράστια» παράβαση μη καταβολής του χαρατσιού της ΑΕΠΙ. 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί μου μετά τη διενέργεια του ελέγχου, μου ζήτησαν να παρουσιαστώ άμεσα στο αστυνομικό τμήμα για τη διαδικασία του αυτόφωρου!!! Τους εξήγησα ότι είμαι εκτός Χανίων και πως μόλις επέστρεφα θα περνούσα από το αστυνομικό τμήμα. 
Με ενημέρωσαν ότι αν δεν περνούσα θα έκλειναν το ξενοδοχείο παίρνοντας στο αυτόφωρο τον υπάλληλο που τους παρουσίασε τα χαρτιά των αδειών!!! Η λήξη της άδειας της ΑΕΠΙ είναι πλημμέλημα και επισείει αυτόφωρο!!! 
Και από δω και πέρα ξεκινούν οι δικές απορίες…….δεν αρνούμαι ούτε προσωπικά ούτε σαν διευθυντής του ξενοδοχείου ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο «τεράστιο» στην ΑΕΠΙ. 
Το ύψος του είναι περίπου 270,00 Ευρώ!!!
Για το συγκεκριμένο υπόλοιπο ο εισπράκτορας της ΑΕΠΙ δεν με ενόχλησε ΠΟΤΕ για να του το πληρώσω. Με ποιο λοιπόν δικαίωμα με αναγκάζει η συγκεκριμένη εταιρία να αφήνω την οικογένειά μου Σάββατο βράδυ για να τρέχω στο αυτόφωρο;
Γιατί δεν ήρθε ποτέ να μου πει δώσε μου το χαράτσι να φύγω; Είναι τόσο τεράστιο παράπτωμα για μια επιχείρηση καθ’ όλα νόμιμη ώστε να τρέχουμε στα αυτόφωρα Σάββατο βράδυ και να έχει ειδοποιηθεί εισαγγελέας;;;;
Η αστυνομία δεν έχει να κάνει κάτι πιο σημαντικό από το να ακολουθεί εντολές μια εταιρίας; Γιατί άραγε η αστυνομία, δεν έδειξε τον αντίστοιχο ζήλο όταν μπήκαν στο σπίτι μου και με λήστεψαν ενώ κοιμόμουν με την οικογένειά μου αλλά με τρέχουν στο αυτόφωρο για 270,00 Ευρώ; Όσο αφορά την ΑΕΠΙ, σας πληροφορώ κύριοι ότι υπάρχουν τρόποι να παίζει μουσική χωρίς να σας πληρώνω νταβατζιλίκια. 
Δεν είχα σκοπό να το εφαρμόσω, γιατί ήταν μια διαδικασία που δεν ήθελα να προχωρήσω, αλλά μετά το αδικαιολόγητο αυτόφωρο, θα την ξεκινήσω και θα την ολοκληρώσω. Ποιοι είσαστε επιτέλους που απασχολείτε την Ελληνική Αστυνομία να σας κάνει τον εισπράκτορα και να τραβάτε κόσμο στο αυτόφωρο Σαββατιάτικα επειδή έτσι σας αρέσει; 
Αντί η αστυνομία να κάνει κάτι για τις καθημερινές ληστείες και παραβιάσεις σπιτιών, αυτοκινήτων, δωματίων σε ξενοδοχεία, κυνηγάει κάποιον που σας χρωστάει 270,00 Ευρώ!!! Θα πληρωθείτε για τελευταία φορά από την επιχείρηση στην οποία εργάζομαι και θα φροντίσω το ίδιο για όποια επιχείρηση μπορώ να επηρεάσω ή και θα εργαστώ στο μέλλον.
Επειδή όπως την ΑΕΠΙ υπάρχουν και άλλες «εταιρείες» φαντάσματα που θέλουν να εισπράττουν «δικαιώματα» για δημιουργούς-συντελεστές-εκτελεστές και δεν ξέρω για ποιους άλλους, σας ενημερώνω προσωπικά ότι θα φροντίσω να βρω τις λύσεις για μουσική χωρίς ΑΕΠΙ και τηλεόραση μόνο δορυφορική, καθόλου Ελληνική, αφού νομίζετε ότι τα ξενοδοχεία είναι η δεξαμενή από όπου θα μπορείτε να αντλείτε έσοδα.
Ρωτήσατε ποτέ, καμιά από εσάς τις «εταιρείες» φαντάσματα, πόσα εισπράττει ένα ξενοδοχείο; Με πόσο κόπο ορισμένες φορές τα εισπράττει αυτά που του χρωστάνε; Πόσες φορές δεν τα εισπράττει ποτέ και δεν μπορεί να κάνει τίποτα; 
Πόσο πληρώνεται για το κάθε δωμάτιο και αν αντέχει να πληρώνει όλες αυτές τις «εταιρείες» φαντάσματα, που με καλούς δικηγόρους έχουν καταφέρει να μας τρέχουν στο αυτόφωρο για 270,00 ευρώ;»

(Τα στοιχεία του επιστολογράφου είναι στην διάθεση του Flashnews.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook