Στις κορυφαίες θέσεις των προτιμήσεων των Ελλήνων για τις διακοπές τους, βρίσκονται τα Χανιά τα οποία καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση στην αύξηση των εγχώριο τουρισμού, σύμφωνα με την Καθημερινή

Δεύτερα τα Χανιά, τρίτο το Ηράκλειο στην αναψυχή

Συγκεκριμένα, μέσω της αεροπορικής οδού και με αποκλειστικό σκοπό την αναψυχή, η Θεσσαλονίκη παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση κατά το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου, δηλαδή στην αιχμή της θερινής περιόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Στην επόμενη θέση βρέθηκαν τα Χανιά, με τον εγχώριο τουρισμό να αυξάνεται κατά 12% σε σχέση με πέρυσι, σε επίπεδο επιβατών, ενώ ακολουθεί το κορεσμένο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στο οποίο «προσγειώθηκαν» 11% περισσότεροι Ελληνες επιβάτες φέτος.

Στην τέταρτη θέση «πέρασε» η Ρόδος, με αύξηση 8%, και ακολουθούν η Μυτιλήνη με 5%, η Κέρκυρα και η Χίος με 4%, η Σάμος, η Κως και η Μύκονος με αύξηση 3%, ενώ οι αφίξεις Ελλήνων με σκοπό την αναψυχή αυξήθηκαν κατά 2% στα αεροδρόμια της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Καβάλας.

Αντιστροφή θέσεων όταν πρόκειται και για επαγγελματικούς λόγους

Σχετικά με τη συνολική αύξηση της κίνησης, που αφορά ταξιδιώτες για αναψυχή και επαγγελματικούς λόγους, η Θεσσαλονίκη κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση, ενισχυμένη κατά 30% σε σχέση με το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου του 2013.

Στη δεύτερη θέση με αύξηση 12% βρίσκεται το Ηράκλειο, ακολουθούν τα Χανιά και η Ρόδος με 9% και η Μυτιλήνη με 5%. Τη λίστα κλείνουν με 3% η Χίος, η Κέρκυρα, η Αλεξανδρούπολη, η Κως και η Σάμος, ενώ Μύκονος, Σαντορίνη, Ιωάννινα και Καβάλα υποδέχτηκαν 2% περισσότερους Ελληνες ταξιδιώτες σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook