Την παραχώρηση επιπρόσθετης αυτονομίας στη Σκωτία σε φορολογικά, δημοσιονομικά και προνοιακά θέματα εφόσον οι Σκωτσέζοι απορρίψουν την πρόταση για ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, υπόσχεται η κυβέρνησης της Βρετανίας.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν να τονίζει ότι το σχέδιο αυτό έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη και των τριών μεγάλων κομμάτων στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Αφορμή για τις εξαγγελίες αυτές ήταν η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό των Sunday Times, μόλις έντεκα ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα (στις 18/9).

Σύμφωνα, λοιπό, με τη δημοσκόπηση για πρώτη φορά το «ναι» στην ανεξαρτησία υπερισχύει του «όχι» έστω και με οριακή διαφορά (51% έναντι 49%).

Παρά το γεγονός ότι οι 2ποσοστιαίες μονάδες υπεροχής του «ναι» εμπίπτουν στο περιθώριο του στατιστικού λάθους που αναγνωρίζεται από την έρευνα, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυξάνει κατακόρυφα την αγωνία πριν από το δημοψήφισμα.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook