Την ήττα με 90-72 από την Σερβία γνώρισε η Εθνική στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» από τη Σερβία για την φάση των «16» του Μουντομπάσκετ και έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Στο ξεκίνημα του αγώνα το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και μεγάλο σκορ. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει και δεν έδειξε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα με αποτέλεσμα να δεχθεί μέχρι το 10’, 23 πόντους. Παράλληλα, «έχασε» εν πολλοίς τον Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος υπέπεσε σε τρία φάουλ. Στην επίθεση ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο κύριος εκφραστής, σκοράροντας 8 πόντους, ενώ βοήθειες προσέφερε και ο Γιάννης Μπουρούσης.

Περίπου στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και η δεύτερη περίοδος με την «επίσημη αγαπημένη» να δέχεται ακόμα 23 πόντους και τον Φώτη Κατσικάρη να προβληματίζεται για να βρει το… κλειδί που θα σταματήσει την παραγωγικότητα της Σερβίας. Επιθετικά η Εθνική έδειξε μεγαλύτερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα και ακολούθησε τους «πλάβι» στο υψηλό σκορ. Χαρακτηριστικό του αγώνα είναι το γεγονός ότι η Εθνική πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 19’, όταν ο Νίκος Ζήσης, μετά από επιθετικό ριμπάουντ πήρε τη μπάλα και με σουτ τριών πόντων πέτυχε το 42-41, αναγκάζοντας τον Τζόρτζεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Πάντως στο ένα λεπτό που απέμεινε η Σερβία προηγήθηκε 43-42 με τον Ραντούλιτσα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον όγκο του απέναντι στον κατά συνθήκη σέντερ Καϊμακόγλου, ενώ ο Κάλινιτς που «έκοψε» από τα πλάγια πέτυχε γκολ-φάουλ με κάρφωμα και έφερε την ομάδα του στο +4 (46-42), που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκει ολοκληρωτικά στη Σερβία. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να βρει σκορ μέσα από τη ρακέτα και οι «πλάβι» το εκμεταλλεύτηκαν με αποτέλεσμα να φτάσουν ακόμα και στους 11 πόντους διαφορά (64-52). Μάλιστα, από το 55-52, που διαμορφώθηκε με φόλοου του Μπουρούση, οι Σέρβοι έτρεξαν επί μέρους σκορ 9-1. Τελικά στο 30’ η Ελλάδα βρέθηκε στο -9 (64-55).

Η Ελλάδα στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να απεγκλωβιστεί από τον ρυθμό των Σέρβων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν πάρα πολύ διαβασμένοι, εξουδετερώνοντας όλα τα ατού της ομάδας του Κατσικάρη. Μάλιστα η ομάδα της Σερβίας έφτασε στο +20 (80-60). Χαρακτηριστικό ήταν το λεπτό όπου η Ελλάδα μείωσε με τρίποντο του Ζήση 80-63, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς απάντησε άμεσα για το 83-63, αφού οι Σέρβοι κάθε φορά που δέχονταν καλάθι απαντούσαν άμεσα. Έτσι, η Εθνική αποκλείστηκε με το τελικό 90-72.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook