Όπως όλα δείχνουν οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχουν τελειώσει αλλά δεν θα τελειώσουν ούτε στο τέλος του έτους με τις 6.500 που έχουν ήδη συμφωνηθεί να γίνουν.

Πληροφορίες απο το Παρίσι θέλουν την τρόικα να πιέζει και για νέες απολύσεις το 2015 και μάλιστα αναφέρουν πως ο αριθμός τους ξεπερνάει τις 4.000. Από ελληνικής πλευράς πάντως επιχειρείται να αποφευχθούν με το επιχείρημα πως η χώρα είναι συνεπής στις μέχρι τώρα μεταρυθμιστικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Την ίδια ώρα εκκρεμούν άλλες 6500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η μάχη της ελληνικής πλευράς σε αυτό το μέτωπο έχει να κάνει με το να συμπεριληφθούν σε αυτές τις απολύσεις και οι περίπου 3500 συμβασιούχοι που έχουν απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες τους παραμένουν όμως χάρη στις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

Εάν η πλευρά της τρόικας το δεχτεί τότε ο αριθμός των «νέων» απολύσεων που θα γίνουν από τη δεξαμενή όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μειώνεται περίπου στις 2500.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο αμερικανικό δίκτυο CNBC o κ. Μητσοτάκης είπε πως η δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει στις 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο που απομένουν έως το τέλος του χρόνου θα τηρηθεί, αν και επισήμανε πως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα όταν μιλούμε για το Δημόσιο τομέα. Επισημαίνει ότι το κόστος μισθοδοσίας έχει μειωθεί ήδη 30% και ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί.

newpost.gr