Μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας χαρακτήρισε ο Γκίκας Χαρδούβελης τα κόκκινα δάνεια, ενώ τόνισε πως ήταν μεγάλο λάθος ο ΕΝΦΙΑ. Ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στην γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για ανάγκη προσέλκυσης του διεθνούς επενδυτικού κεφαλαίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων ακόμα και μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών \”είμαστε μία χώρα που περίπου το 30%-35% των δανείων είναι σε καθυστέρηση. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, ενώ όπως ανέφερε \”πρέπει να προσελκύσουμε το διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο\”, με έναν τρόπο προσέλκυσης να είναι και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ο κ. Χαρδούβελης χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ \”ένα μεγάλο πρόβλημα\”, τονίζοντας ότι \”τα έσοδα να είναι ίδια με τα περσινά, ενώ σημείωσε πως \”ο φόρος στους αγρότες δεν είναι μεγάλος\” , ενώ για το θέμα της φορολόγησης σημείωσε πως \”ο στόχος είναι τελικά η φορολογία να μειωθεί\”.

\”Έτσι μόνο θα πάει μπροστά η χώρα. Δεν μπορεί να έχεις μία διπλανή χώρα με φορολογία 15% και εσύ να έχεις 26%. Και δεν είναι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και για τον ιδιώτη\”, τόνισε.

\”Σε λίγο θα βγούμε από το μνημόνιο, αλλά πρέπει να έχουμε την ωριμότητα να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες ξεκινήσαμε\”, κατέληξε ο κ. Χαρδούβελης.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook